水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-28 21:18

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-30 13:06 
離線
頭像

C@@lPix 寫:
弊~~~~ 我寫錯size~~ 應該係 30" 先真~ 見笑~ hehe

正問价中~ 希望係側漁誦附近搵到啦~

可以去西灣河中興問吓. 佢做既缸包得呀. 我養魚咁多年都係幫櫬佢老字號嘛.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-30 19:03 
離線
頭像

我有個缸都是在造的西灣河中興造的,唔錯~唔錯~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-30 20:25 
離線
頭像

西灣河中興近邊到?
是柴灣中興的分店嗎?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-30 22:25 
離線
頭像

Winz 寫:
西灣河中興近邊到?
是柴灣中興的分店嗎?

係呀...你喺邊度住架我日去架
返西灣河街成安街

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-30 23:01 
離線
頭像

wow...mug 中興有分店ga?
我細細個已經幫襯...睇著佢發

我知西灣河街在那裡....近唔近基灣ar?
西灣河中興有什麼值得看呢?
柴灣0個間得d燈魚...草就..唔好買la...缸,櫃一流..平!
不過 早果輪去佢到..準備買草缸..就真係比佢太子爺激死!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-31 07:27 
離線
頭像

Winz 寫:
wow...mug 中興有分店ga?
我細細個已經幫襯...睇著佢發

我知西灣河街在那裡....近唔近基灣ar?
西灣河中興有什麼值得看呢?
柴灣0個間得d燈魚...草就..唔好買la...缸,櫃一流..平!
不過 早果輪去佢到..準備買草缸..就真係比佢太子爺激死!

喺基灣向西行太約五分鐘之內會到。而家佢果啲細路己經第四代架.......
我又係細細個已經幫櫬佢。佢地初初只係街邊擋做到而家梗係掂既

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-31 16:06 
離線
頭像

wow....4th generation ga la.....

i guess there are 3rd generation tim
i saw 伯伯(1st generation)'s son go to Fai Kei to pump CO2 be4.
but 伯伯 have 2 son rite? cos' i saw another younger man (i guess he is 伯伯's 2nd son, am i rite? or he is actually is 3rd?) who have a little BB ....haha....i guess BB is 3rd generation tim...=P
i remember that when i was young, their marine fish tank is so lovely....hmmm....but my father is a "goldenfish man"...hehe...pity!

wei wei, andylee, what's special in Sai Wan Ho's branch?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 03:44 
離線
頭像

Winz 寫:
wow....4th generation ga la.....

i guess there are 3rd generation tim
i saw 伯伯(1st generation)'s son go to Fai Kei to pump CO2 be4.
but 伯伯 have 2 son rite? cos' i saw another younger man (i guess he is 伯伯's 2nd son, am i rite? or he is actually is 3rd?) who have a little BB ....haha....i guess BB is 3rd generation tim...=P
i remember that when i was young, their marine fish tank is so lovely....hmmm....but my father is a "goldenfish man"...hehe...pity!

wei wei, andylee, what's special in Sai Wan Ho's branch?

其實都無乜野特別. 不過佢地有部份野平過魚街一大截架.個價仲相差幾遠吓.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 19:01 
離線
頭像

haha... let me go to take a look when i go to City Plaza!
Thx u anyways~ ^^

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-05-03 23:13 
離線

佢果度d器材平唔平???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-05-27 00:41 
離線