水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 16:11

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2007-04-11 22:11 
離線
頭像

頭先落左去惠康....見到呢隻液肥5知得5得???
plantmate 呢個牌子....
之前係呢個版到睇到話有一隻2x$ ge 根肥..但我係個到搵5到..等個10.x$ 個隻..... 個隻得5得ga?
因為我d 紅蝴蝶 d 葉青哂!!! :l
我只知大黑店有ada 鐵肥..不過要58$ 又要出FS先有..
各位..知5知有邊d 係平d 又好用ga><"
tetra 個d 液肥有冇用??

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2007-08-04 14:28 
離線

RyanMing 寫:
頭先落左去惠康....見到呢隻液肥5知得5得???
plantmate 呢個牌子....
之前係呢個版到睇到話有一隻2x$ ge 根肥..但我係個到搵5到..等個10.x$ 個隻..... 個隻得5得ga?
因為我d 紅蝴蝶 d 葉青哂!!! :l
我只知大黑店有ada 鐵肥..不過要58$ 又要出FS先有..
各位..知5知有邊d 係平d 又好用ga><"
tetra 個d 液肥有冇用??

是會對魚有害的..
如果真的要多落肥,,我角得去花街買果隻10=3花肥仲好..(我見好多人都有用)但效果就..見人見志喇

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-08-04 14:39 
離線
頭像

兄台玩得就唔好爭個少少錢喇!你咁樣問,都唔知點樣答你,泥種同水種相信唔多啱嘅,總之後果自負喇...! :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-08-05 03:17 
離線
頭像

這種是陸上種植用的液肥, 不要加入魚缸內, 對魚魚有害.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-11-28 22:24 
離線

用左爆藻 錦就大劑咯

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-05-08 18:12 
離線

只有三要素N.P.K,係針對陸上植物的肥料,不建議當水草肥使用

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-04 12:46 
離線
頭像

想平去化學店買鐵肥啦,平到你震 :ugeek:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-04 18:13 
離線

等你的用家報告.. :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-08-09 16:53 
離線

不而試下花寶一號,有時試用不同的野都係樂趣,成功就更Happy,唔係點解咁多DIY

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-01-14 09:27 
離線

我係日本城買....13蚊8支.....

依家個缸都有爆絲藻....

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章