水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-28 23:57

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 77 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 17:04 
離線
頭像

我有試過講到明只限FS交收, 但佢叫我送入將軍澳!!! 彩佢都儍!~ 仲話佢2句: "你睇唔到只限FS交收架咩!? 送比你仲要送入將軍澳, 好唔好意思架你"

不如開個post: "[自首] 放咗送草人飛機的請自首" 睇吓有冇人知錯能改, 認錯!
http://www.aqugrass.com/phpBB2/viewtopi ... 623#425623

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 17:13 
離線
頭像

我都有送過草, 又有收過草友d草! 講真果句, 草友種出黎的草大部分質素都會比魚鋪的好! 唔洗轉水, 適應得好d! :a :a

當然如果送草遇到一些不好的草友(只是少數), 真係好激氣! :k :k
不過有時出post話送草, 未必有人要係好正常既事, 因為有時草種未必受歡迎, 未必match自己個景, 又可能好多草友唔係日日上網check, 有草派佢都未必知..........種種原因.......所以有草派冇人要又唔駛傷心既...... :e :e :e

個人的做法:
如果有草多, 我會問問有冇草友要先, 如果冇人要......就睇下過唔過到自己果關, 掉唔掉草好?
當然每棵草都係自己的心血, 掉唔落手的話我會選擇送俾魚鋪! :-n05 我想總唔會有魚鋪會很不禮貌地說"唔要"掛~ 加上又唔洗等, 自己得閒經過先俾~
可能你會覺得送俾佢咪益左佢? :j 但個人認為如果冇人要, 又唔想waste, 送俾魚鋪雖然好似益左佢, 但肯定自己的心血會有人要, 有人買! 再者, 魚鋪同你的關係又可以打好d, 話唔定有discount添! :d :d :d (當然唔係教你貪小便宜啦~)

加上, 我覺得要真金白銀買的草, 自己係會比較珍惜d, 上網search佢地的資料也會用多d時間.......

以上全是個人意見, 敬請見諒!!

圖檔
http://www.cau-aqua.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 17:17 
離線
頭像

我試過一個賣草人問我要一種草,同時佢又 post 送果種草,不過要收番車費!到最後我都無送!

不過大部份係幾好的! :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 17:19 
離線
頭像

GoHan 寫:
........ 掉唔落手的話我會選擇送俾魚鋪!

我都係..... 超大包鹿角苔!!! 2個月左右1次!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 17:23 
離線

送草... 我都想送... 只可惜小弟仲未多到要剪... 生得好慢...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 18:54 
離線
頭像

唉,又有斤零

水族圖庫

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 19:15 
離線
頭像

多謝LEO兄上次送草比小弟,而上次我都有送大細三角莫絲比人
今日又送草比人,其中一個仲做新郎哥TIM(注冊)在此恭喜佢
本身約咗屯門碼頭4點交收,2:30佢打比我話杯度得唔得(之前係約杯度,但另一人亦在屯門碼頭,咁先改碼頭交收)佢話上午注冊,中午同親朋飲茶先有時間交收 :c 士旦啦,反正都常早D出去大苯X睇吓ADA肥
就吓新郎哥啦 :-n05
我睇喱位人兄愛草同太座都排第一位 :-n04 :-n04 :-n04

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 21:03 
離線
頭像

接受過我送草的人都是好好人, 對我好nice....
可能是我太單純吧! :c :c 或者我其實每次都是被騙的!!呵呵!! :-n07

把自己的心血........送給一個騙子, 還比送進馬桶裡好!
被人當作是笨蛋, 還比當作悶蛋好. :-n01
(還是應該倒轉呢?)

我只想為您好, 為什麼? 我也不知道... 飲吧!

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 21:44 
離線
頭像

試過買草,買左d差不多死曬既草 :l

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 21:50 
離線
頭像

htimsorea 寫:

YAHOO嗰個?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 21:53 
離線
頭像

我次次都冇多謝 Leo 送草比我 tim :d
我都支持送草有多同人分享一下
我大部份草同紅水晶蝦都係網友送同交換翻來
kin428 株寬葉大殼精咪送左比我羅仲有好多好野tim 多謝
不過有時送草真係好無引,放飛機又有,老馮又有,時間左改右改又有 :-n03
最攪笑一次有個人icq我,叫我送草比佢ok冇問題,問佢扲聯絡電話又唔比我,仲要我比號碼佢 :m

最後由 小斑 於 2006-07-13 23:19 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 21:57 
離線
頭像

FORLOS. 寫:
htimsorea 寫:

YAHOO嗰個?
係呢度 :l

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 23:03 
離線
頭像

小斑 寫:
我次次都冇多謝 Leo 送草比我 tim :d
................
老友鬼鬼, 呢d野免啦...... :e

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 23:23 
離線

其實我諗過,水草有時送唔出會唔會係因為有飽和跡象?

leo兄,我記得我pm話唔要紅色茨藻的 :d
其實係因為本來需要用紅草,但又無諗過種呢種[根本都唔知咩草黎"],所以先唔特別出fs拎~你唔好咁感慨喇~ :b

p.s.多謝各位前輩一路以黎的送草精神 :e ,學習中![不過種得好差... :h ]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 00:07 
離線
頭像

我之前種草..都post過[送贈]...有時連送都冇人要.. :f 見到d 草咁綠 , 又多...真係唔捨得掉...
之後有兩位魚友要 , 其中一位我出去fs前打左比佢 , 去到fs打比佢cut我線唔聽.. :k 放我飛機...
之後返左屋企pm佢 , 重要唔覆pm... :f :f :f 真係無奈...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 77 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :