水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-28 19:28

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 77 篇文章 ]  前往頁數 123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : [閒聊] 送草逸事~~
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 14:33 
離線
頭像

大家有沒有發覺, 在交易區送草既朋友少左呀?.....其實咁多人種草, 個個星期都要剪, 理論上有好多草多出黎至係...係咪因為送草太過麻煩(我自己都覺), 定係有其他原因呢??

我覺得送草幾辛苦架, 又要聯絡又要打袋, .......不過睇見魚街d草越賣越貴, 又係自己心血, 真係唔捨得掉草落垃圾桶, 但有時d冇咁受歡迎既草, 真係冇人肯要架......咁就唯有要掉喇.....好似c x 族曾經賣過150蚊一個頭既紅色茨藻咁, 我post左幾次都冇人要得哂, 上星期先掉左成斤, 都幾無奈...... :l 唔係隻隻草都好似珊瑚莫絲咁, 一出post就搶哂架.........

講開又講, 有d人問人拎草都好好野架, 有次出post送草, 都講明左唔得閒拎既就等下次, 當收到pm話要草, 我就覆佢時間地點......點知佢覆返黎話唔得閒出魚街, 問我可唔可以拎入將軍澳俾佢, 都唔知好嬲定好笑.......有次重離譜, 話怕陌生人, 問我可唔可以係旺角差館門口交收....我楝住支拐扙都未驚佢, 居然驚返我轉頭....我除左笑重可以點?? :c :c :c

悶悶地, 不如大家又分享一下大家剪草後送草/掉草既心情/趣事丫~~ :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 14:39 
離線
頭像

leo大大,其實我都想要你d草嫁,但時間唔o岩唯有等下次啦~~ :-n08

前幾日係我第一次送草,因為我種鹿角苔做草皮,所以剪o左好多出o黎~~ 幾位拎草o既魚友都好好禮貌,暫時未發生你所講o既趣事~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 14:51 
離線
頭像

我相信送草的人少左係因為天氣實在實在實在太熱喇!!熱死辣辣企係條街道等人真係要命啊~~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 14:51 
離線
頭像

summer_s 寫:
leo大大,其實我都想要你d草嫁,但時間唔o岩唯有等下次啦~~ :-n08

前幾日係我第一次送草,因為我種鹿角苔做草皮,所以剪o左好多出o黎~~ 幾位拎草o既魚友都好好禮貌,暫時未發生你所講o既趣事~~
其實絕大部份既草友都係好好架, 有d問題既只係佔極少數, 同人分享絕對係一種好大既樂趣~~ :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 14:55 
離線
頭像

ShrimpTheLittle 寫:
我相信送草的人少左係因為天氣實在實在實在太熱喇!!熱死辣辣企係條街道等人真係要命啊~~~
沙田而家36度c......=.=....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 14:59 
離線
頭像

Leo^o^ 寫:
ShrimpTheLittle 寫:
沙田而家36度c......=.=....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:04 
離線
頭像

自首,leo 兄,我都放過你飛機 :d
sorry x 999999999999999999999999999999999999999999999

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:10 
離線
頭像

食獸 寫:
自首,leo 兄,我都放過你飛機 :d
sorry x 999999999999999999999999999999999999999999999
咪傻啦, 工作要緊嘛, 你果種邊算放飛機....... :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:20 
離線
頭像

試過有網友幫襯我買o野.....要扣返車錢 :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:26 
離線

係而家d天氣出街都幾辛苦....尤其事係旺角呢d地方 人多車多 空氣又污濁
我覺得最好就搵個有冷氣/陰涼d既地方 /將交易時間押後 等太陽伯伯走左先

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:34 
離線
頭像

試過有一個約好係中環交易OK
弟二日交易日約定時間打比我話佢係學生哥去唔倒太遠
要我去沙田比佢,只係交易$50扣埋車錢都唔夠食飯所以交易失敗

仲有一個好底死
話要一早我番工前交易
等左佢10分鐘未見人就CALL佢點之未訓醒咁口既聲
聲線中仲要完全一點唔好意思都無

:-n06 :-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:41 
離線
頭像

各位前輩你們好,因為剛起步d草都種得麻麻地,所以送草只送過1,2次..
但收草就經驗豐富,我成日都想表揚,終於有機會~
最令我難忘係有一次 kelvin19xx兄送草,佢將d草包得好企理,有相為證~
估唔到送野都咁認真,令我很感動
此外愚翁兄非常親切,亦令人留下深刻印象
仲有很多前輩都很"順"得人,就晒時間咁送野,真係非常之唔話得!
在此真的非常感謝各前輩的熱心及慷慨,因為有你地既支持,才令呢度變成一個溫暖的地方,令我們對養魚養草產生更大的動力~

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:43 
離線
頭像

Leo^o^ 寫:
講開又講, 有d人問人拎草都好好野架, 有次出post送草, 都講明左唔得閒拎既就等下次, 當收到pm話要草, 我就覆佢時間地點......點知佢覆返黎話唔得閒出魚街, 問我可唔可以拎入將軍澳俾佢, 都唔知好嬲定好笑.......有次重離譜, 話怕陌生人, 問我可唔可以係旺角差館門口交收....我楝住支拐扙都未驚佢, 居然驚返我轉頭....我除左笑重可以點?? :c :c :c

:m :m :m :m :m :m
真係一樣米養百樣人, 畀係我實出個blacklist啦 !!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:43 
離線

蝦米大皇 寫:
試過有一個約好係中環交易OK
弟二日交易日約定時間打比我話佢係學生哥去唔倒太遠
要我去沙田比佢,只係交易$50扣埋車錢都唔夠食飯所以交易失敗

仲有一個好底死
話要一早我番工前交易
等左佢10分鐘未見人就CALL佢點之未訓醒咁口既聲
聲線中仲要完全一點唔好意思都無

:-n06 :-n06 :-n06

咁離譜 :m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-13 15:46 
離線
頭像

[b]我都曾經接受過Leo^o^大大

圖檔
圖檔

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 77 篇文章 ]  前往頁數 123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot]

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :