水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 03:13

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 149 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 10  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2003-11-15 23:17 
離線
頭像

圖檔

圖檔

1. 媽橫路 - 瑞豐玻璃工程公司(訂做魚缸)
  2. 屏會街良材樓 - 仙景七彩
  3. 寶樂坊 - 藍海洋
  4. 擊壤路 - 明陞水族
  5. 大橋街市 - 安利水族,何記水族
  6. 橫洲路 - 魚藝坊
  7. 安寧路 - 李氏水族
  8. 炮仗坊 - 卓然水族,魚樂店,日日發水族
  9. 泰衡街 - 美威水世界,亞肥水族,皇太子水族
  10. 泰豐街 - 榮達水族,力高水族
  11. 東堤街 - 花羅漢專門店,晨峰水族
  12. 匯聚水族寵物用品中心 - 泰祥街
  13. 鳳攸北街 - 金濤水族,鑫發玻璃水族
  14. 宏發徑 - 玲瓏珊瑚水族,藝芊水族,謝氏水族
  15. 同益街市 - 富麗水族
  16. 紅棉圍 - 宏發水族館,海洋天地水族
  17. 大棠路昌發大廈 - 3號水族
  18. 西菁街好順泰大廈 - 亞的水族
  19. 西菁街富祐閣 - 魚社水族
  20. 西菁街富盛商場 - 天下水族工作室
  21. 馬田路 - 魚樂站
  22. 宏業東街安勁工業大廈2樓D室 - 旭日魚場

編號為見議元朗水族店一日遊既路線,但注意唔係間間鋪值得睇。

大家有冇見元朗邊間水族店執o左, 搬o左或者新開張 ?
有錯有漏請告知 :b

最後由 warsur 於 2005-08-24 15:45 編輯,總共編輯了 51 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-15 23:39 
離線

邊間有鯛賣?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 01:39 
離線
頭像

厲害!!
好一個魚癡!
個人推介, 以下3間都是藉得去看看的!
晨峰水族(多鯛) , 匯聚水族寵物用品中心(多accessories) , 阿肥水族(多水草, 睇setting)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 01:57 
離線

安寧路................李氏水族 ,西菁街................亞的水族都唔好去!
因為D野貴人好多呀!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 02:32 
離線
頭像

利害! 我以為 元朗既魚店 我已經去過晒!! 原來 又新街 同 西菁街 都有2間
等我得閒 過去 look look 先得!

咦~ 地區上 漏o左 紅綿圍那間 紅點哦~

最後由 狗仔 於 2003-11-16 03:31 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 02:50 
離線
頭像

咁另外想問下, 元朗既店有冇得幫人charge co2架?
或呢區你地會在邊度charge???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 04:25 
離線

榮達水族 有幫人charge co2架

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 05:08 
離線
頭像

新手謙 寫:
榮達水族 有幫人charge co2架

500g 幾多錢呀, thx~~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 11:28 
離線
頭像

原來我住過元朗成20年都唔知有甘多水族店,你果然係情迷水草!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 11:33 
離線
頭像

狗仔 寫:
利害! 我以為 元朗既魚店 我已經去過晒!! 原來 又新街 同 西菁街 都有2間
等我得閒 過去 look look 先得!
咦~ 地區上 漏o左 紅綿圍那間 紅點哦~

don't expect anything good in 又新街 同 西菁街
Hahaha, missed a dot ...........revised.
水之子 寫:
邊間有鯛賣?

Sorry I am not sure for all shop,
x肥水族 have
swai 寫:
厲害!!
好一個魚癡!
個人推介, 以下3間都是藉得去看看的!

Sorry, I am not a 魚癡. I just walk by and marked their name only. :-n06 :-n06 :-n06
I also recommended these three shop. :-n20

Ken 寫:
原來我住過元朗成20年都唔知有甘多水族店,你果然係情迷水草!

:-n06 :-n06 :-n06 I live in 元朗 for less than 10 months jar. :b

Tell me of you guys know any missing.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 16:00 
離線

Hello,

請問有冇魚友知道東堤街個間花羅漢專門店的營業時間呢?

因為小弟尋日同今日去都沒有開門......
另外想問一問有冇魚友知道此店的花羅漢質素ok嗎?

麻煩各位.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 16:07 
離線

營業時間星期一至日,早上十時至晚上八時三十分,因為尋日東主有喜休息一天,此店的花羅漢質素ok呀!全元朗、屯門最好呀!放心去馬!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 16:30 
離線

謙兄 唔該哂,

咁這間魚店的價錢方面是否和魚街的差不多呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 16:50 
離線

你心目中想買邊種花羅漢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-11-16 16:54 
離線

我覺得價錢方面都合理.魚街貴D呀!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 149 篇文章 ]  前往頁數 12345 ... 10  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :