水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-30 22:52

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 202 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1011121314  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-22 10:55 
離線
頭像

taayk 寫:
上星期五, 我和兩個朋友第一次上 Jazz Cafe 下午茶, 其實想去咗好耐, 次次都坐而唔起行. :b :b
我地三個人, 兩個係草迷一個唔係--
我同另一位草迷就覺得真係好正---清潔,寧靜,舒服,食物美味,價錢公道,最爽就係有心頭好欣賞! :-n05 :-n05 :-n05
另一位非草迷覺得---好壯觀呀, 就係因為佢係非草迷就更吸引, 望住大缸条肥肥大大嘅紅尾鯊, 開心死! :-n05 :-n05 :-n05
Andy 兄, 加油, we will back again! :-n05 :-n05 :-n05
(小小意見, 加 dd 柔和音樂就 :-n06 :-n06 :-n06 )

Thanks taayk, 知道草友能落在其中,實在是最開心的事情。

個 CD 機的 repeat function 神神地,所以需人手控制,會提 staff 留意的了。農曆年都想搵時間執下套機仔! :-n05 :-n05

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-22 10:56 
離線
頭像

penny12345hk 寫:
ANDY KONG 唔該哂.如果我放假我會去..

隨時歡迎。 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-22 16:10 
離線

條鱂魚真係好搞鬼呀!
金魚仔好幸福呀!
草缸大執有新景都未有時間上去睇, 真係要抽時間上去飲杯咖啡睇缸先得,
新年期間會照常營業嗎?

andy 兄, 新工工作順利嗎?
近日上來情迷時間不多, 唔知你近況如何? 借這帖位問候一下.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-22 22:45 
離線
頭像

booyim 寫:
條鱂魚真係好搞鬼呀!
金魚仔好幸福呀!
草缸大執有新景都未有時間上去睇, 真係要抽時間上去飲杯咖啡睇缸先得,
新年期間會照常營業嗎?

近日上來情迷時間不多, 唔知你近況如何? 借這帖位問候一下.

其實都已有頗大改動,加了缸亦調動了金魚缸作第二個 display 草缸,希望上到來的魚友還不至先望吧! :-n05 :-n05

新工已漸上軌道,農曆年後將會忙個不亦樂乎了! Cafe 在農曆新年的營業時間會遲 D 公佈,有些工程和維修需安排在長假期中執行!現在只會在週六到 cafe 走一轉,但都間中撞到魚友,每次站在缸邊和魚友講草經都是賞心樂事!

:-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-22 22:56 
離線
頭像

Andy Kong 寫:
booyim 寫:
條鱂魚真係好搞鬼呀!
金魚仔好幸福呀!
新年期間會照常營業嗎?

其實都已有頗大改動,加了缸亦調動了金魚缸作第二個 display 草缸,希望上到來的魚友還不至先望吧! :-n05 :-n05

新工已漸上軌道,農曆年後將會忙個不亦樂乎了! Cafe 在農曆新年的營業時間會遲 D 公佈,有些工程和維修需安排在長假期中執行!現在只會在週六到 cafe 走一轉,但都間中撞到魚友,每次站在缸邊和魚友講草經都是賞心樂事!

我未上過去, 我想問下近草缸的枱易唔易有位, 我都好想帶我半歲BB去睇魚魚, 佢睇我屋企個核突缸都好開心, 見到大大的靚靚草缸, 一定笑個不停 :-n05 :-n05

CO2 SET
ATMAN PL 24WX4 + ATMAN T8 18WX2

草:
紅旦, 牛毛, 紅雨傘, 緑羽毛, 小紅莓, 紅絲青葉, 紅宮廷, 中柳
生物:
新燈X9, 九間鼠X2, 铅筆X2, 紅鼻X4, 三線一對, 三線BBX3, 雜蝦唔知, 螺.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-22 23:19 
離線

哈...ANDY兄的CAFE差不多每個坐位都有一個缸係隔離, 你個BB一定唔止笑唔停o甘簡單!!

ANDY兄,
難得你忙~也感到不亦樂乎, 感恩!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-22 23:53 
離線
頭像

booyim 寫:
條鱂魚真係好搞鬼呀!
金魚仔好幸福呀!
新年期間會照常營業嗎?

我未上過去, 我想問下近草缸的枱易唔易有位, 我都好想帶我半歲BB去睇魚魚, 佢睇我屋企個核突缸都好開心, 見到大大的靚靚草缸, 一定笑個不停 :-n05 :-n05

如不是午飯繁忙時段,應唔難的,有 BB 最好攞 1-10 號檯,梳化位方便好多,但午飯時段就真係好難有梳化位了,抱歉! :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-22 23:55 
離線
頭像

booyim 寫:
哈...ANDY兄的CAFE差不多每個坐位都有一個缸係隔離, 你個BB一定唔止笑唔停o甘簡單!!

ANDY兄,

Thanks booyim, 都有 D 位比 D 想望住女朋友唔想望魚缸的顧客嘅! :-n06 :-n06

為主忙,當然越忙越快樂啦! :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-23 09:48 
離線
頭像

如不是午飯繁忙時段,應唔難的,有 BB 最好攞 1-10 號檯,梳化位方便好多,但午飯時段就真係好難有梳化位了,抱歉! :-n05 :-n05

咁一於星期六先黎tea tea 佢 :e

CO2 SET
ATMAN PL 24WX4 + ATMAN T8 18WX2

草:
紅旦, 牛毛, 紅雨傘, 緑羽毛, 小紅莓, 紅絲青葉, 紅宮廷, 中柳
生物:
新燈X9, 九間鼠X2, 铅筆X2, 紅鼻X4, 三線一對, 三線BBX3, 雜蝦唔知, 螺.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-23 09:50 
離線
頭像

booyim 寫:

ANDY兄,

每個位都有缸 :m 真係想像不到 :-n05

CO2 SET

草:
生物:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-23 13:28 
離線
頭像

咁一於星期六先黎tea tea 佢 :e

歡迎之至。 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-23 21:08 
離線

我兩星期前星期六,同女友及友人都上了 jazz cafe 食lunch , 環境非常舒適魚靚草又靚 :b 有空的話我想再去, andy 兄 收銀台 的 不知是不是鯛缸 ? :-n05 <---------做景好靚

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-23 23:10 
離線
頭像

khowong 寫:
我兩星期前星期六,同女友及友人都上了 jazz cafe 食lunch , 環境非常舒適魚靚草又靚 :b 有空的話我想再去, andy 兄 收銀台 的 不知是不是鯛缸 ? :-n05 <---------做景好靚

那是非洲馬拉威湖的慈鯛,非常惡,不可和其他魚混養,養落後加新魚都唔易,所以個缸已不及全盛時期有 40+ 慈鯛的效果了。

多謝 khowong 美言,歡迎再光臨分享養魚樂! :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-27 13:43 
離線

上個禮拜六lunch同阿媽黎左
d野好好味! :-n05 阿媽亦大讚d野食同魚缸
沙底缸壯態最好!估唔到紅d草係沙底都可以種得咁靚
另外一邊果個大缸係咪新開既呢?d水好似未清咁
水陸缸未set,希望下次黎可以見到水陸缸同埋爆草既景象 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-28 01:52 
離線
頭像

dee329 寫:
上個禮拜六lunch同阿媽黎左
d野好好味! :-n05 阿媽亦大讚d野食同魚缸
沙底缸壯態最好!估唔到紅d草係沙底都可以種得咁靚
另外一邊果個大缸係咪新開既呢?d水好似未清咁
水陸缸未set,希望下次黎可以見到水陸缸同埋爆草既景象 :-n05

Thanks dee 兄! :-n06 :-n06

個大缸的前景草出左事,大量感染和開始白化,水質受影響,但這段時間不能大動作攪個主缸,點都要捱到新年大假才起前景草了。

星期六下午都析了水陸缸的的背景板下來加工,因水陸缸因涉及陸上草,春天是較合適的裁種季節,所以要過左春分才正式起動了!:-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 202 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1011121314  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :