水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-30 16:58

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 202 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 91011121314  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-07 02:10 
離線
頭像

再加一張「全景」! :-n04 :-n04

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-07 04:44 
離線
頭像

Andy Kong 寫:
chrislaw 寫:
How about my little kids~ They still alive?? :lol:

兩對魚都已溶入了 60" community, and they live happily ever after
:-n04 :-n04

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-07 14:48 
離線
頭像

嚴重抗議呀! :-n11
点解無鱂魚相?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-07 18:14 
離線
頭像

eos3000 寫:

点解無鱂魚相?

係嘅係嘅 ... 即出 :d

其實我都想影,但個水陸缸的水景部份偏暗,唔夠光效果唔好,D魚又唔鐘意游出前景,都無晒符。反而之前的 AUS 十分搶眼,可惜佢不甘小池跳水而去!:l

幾日前有條寶具開始攞塊近水面的大水榕葉做床,佢真係瞓係度個隻,初初都驚佢唔掂,但郁塊葉佢又走得好精靈,十零分鉸鐘後佢又返去瞓過,幾日來都如是,間中仲有魚去「探」佢個度抵死!

PS: 可否 PM 我那幾種將魚的英文名?

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-07 20:40 
離線
頭像

:c
鱂魚好喜歡曬太陽架!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-08 01:01 
離線
頭像

佢真係訓得好搞笑呀,唔知俾佢嚇死,知就俾佢笑死 :c :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-08 20:27 
離線
頭像

ANDREW888 寫:
佢真係訓得好搞笑呀,唔知俾佢嚇死,知就俾佢笑死 :c :c

真係估佢唔到,如果唔係 EOS3000 講係第二個,一定會叫佢咪玩野! :d :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-08 22:39 
離線

eos3000 寫:

点解無鱂魚相?

係嘅係嘅 ... 即出 :d

其實我都想影,但個水陸缸的水景部份偏暗,唔夠光效果唔好,D魚又唔鐘意游出前景,都無晒符。反而之前的 AUS 十分搶眼,可惜佢不甘小池跳水而去!:l

幾日前有條寶具開始攞塊近水面的大水榕葉做床,佢真係瞓係度個隻,初初都驚佢唔掂,但郁塊葉佢又走得好精靈 :c ,十零分鉸鐘後佢又返去瞓過,幾日來都如是,間中仲有魚去「探」佢個度抵死!

PS: 可否 PM 我那幾種將魚的英文名?

這種情景星期六晚上小弟有幸親眼目睹,佢真係好鬼精靈 :c 及好多謝Andy Kong兄教了小弟不小,多謝! :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-08 23:12 
離線
頭像

哈哈.....andy 今回重吾係 金魚佬.... :c :c :c

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-09 17:47 
離線
頭像

妖怪~鬼太郎 寫:
這種情景星期六晚上小弟有幸親眼目睹,佢真係好鬼精靈 :c 及好多謝Andy Kong兄教了小弟不小,多謝! :-n05

鬼太郎兄你唔自報名號,一定估唔到咁得意的網名背後是型人一名! :-n06 :-n06

咪客氣啦,大家交流下,何是掛齒! :-n05 :-n05

大肥 寫:
哈哈.....andy 今回重吾係 金魚佬.... :c :c :c

係呀,仲係週圍揾人睇金魚個隻! :-n04 :-n04

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-20 19:18 
離線

初來水草情迷 1個多月...Jazz Cafe真係好靚呀 第一張相已經把我吸引住了 :c
能在這繁忙的都市中 有這麼一個大自然feel的cafe 真是難得
有機會一定會來貴店觀賞一下 :d 順便食飯同傾傾種草心德

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-21 00:17 
離線

請問無訂位可以自行上去嗎

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-21 11:29 
離線
頭像

penny12345hk, 只是普通樓上餐廳,隨時歡迎光臨,除星期一至五午飯時般和個別包場安排外,不應用訂位的。:-n05 :-n05

kawaichoy, 多謝美言,其實已開業兩年多,缸的數量和擺設也有了一點改變,希望到訪時會滿意吧! :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-21 13:05 
離線
頭像

上星期五, 我和兩個朋友第一次上 Jazz Cafe 下午茶, 其實想去咗好耐, 次次都坐而唔起行. :b :b
我地三個人, 兩個係草迷一個唔係--
我同另一位草迷就覺得真係好正---清潔,寧靜,舒服,食物美味,價錢公道,最爽就係有心頭好欣賞! :-n05 :-n05 :-n05
另一位非草迷覺得---好壯觀呀, 就係因為佢係非草迷就更吸引, 望住大缸条肥肥大大嘅紅尾鯊, 開心死! :-n05 :-n05 :-n05
Andy 兄, 加油, we will back again! :-n05 :-n05 :-n05
(小小意見, 加 dd 柔和音樂就 :-n06 :-n06 :-n06 )

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-21 23:14 
離線

ANDY KONG 唔該哂.如果我放假我會去..

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 202 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 91011121314  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :