水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-20 17:43

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 202 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1011121314
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-28 11:57 
離線
頭像

dee329 寫:
上個禮拜六lunch同阿媽黎左
d野好好味! :-n05 阿媽亦大讚d野食同魚缸
沙底缸壯態最好!估唔到紅d草係沙底都可以種得咁靚
另外一邊果個大缸係咪新開既呢?d水好似未清咁
水陸缸未set,希望下次黎可以見到水陸缸同埋爆草既景象 :-n05

我都係剛剛個SAT LUNCH上去, 我都覺奇怪做乜個大缸咁渾濁 :m , 但個沙缸真係好正 :-n05, 我呀B最鐘意沙缸的紅鼻, 一見到就係咁揾手去捉 :d .

如果有青蛙缸, 我諗我個姪仔會成日黎 :b :-n05

CO2 SET
ATMAN PL 24WX4 + ATMAN T8 18WX2

草:
紅旦, 牛毛, 紅雨傘, 緑羽毛, 小紅莓, 紅絲青葉, 紅宮廷, 中柳
生物:
新燈X9, 九間鼠X2, 铅筆X2, 紅鼻X4, 三線一對, 三線BBX3, 雜蝦唔知, 螺.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-29 10:52 
離線
頭像

dee329 寫:
上個禮拜六lunch同阿媽黎左
d野好好味! :-n05 阿媽亦大讚d野食同魚缸
沙底缸壯態最好!估唔到紅d草係沙底都可以種得咁靚
另外一邊果個大缸係咪新開既呢?d水好似未清咁
水陸缸未set,希望下次黎可以見到水陸缸同埋爆草既景象 :-n05

我都係剛剛個SAT LUNCH上去, 我都覺奇怪做乜個大缸咁渾濁 :m , 但個沙缸真係好正 :-n05, 我呀B最鐘意沙缸的紅鼻, 一見到就係咁揾手去捉 :d .

如果有青蛙缸, 我諗我個姪仔會成日黎 :b :-n05

失禮晒! :-n06 :-n06

細路仔好多都種意個鵝頭斑馬缸,貪佢地高度啱,易玩好多! :-n05

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-29 11:31 
離線
頭像

Andy Kong 寫:

細路仔好多都種意個鵝頭斑馬缸,貪佢地高度啱,易玩好多! :-n05

我BB未識自己企, 要大人扶住, 鵝頭斑馬缸好正, 但位處地下, 兩邊都有餐枱, 我一走去扶BB企時, 就會見到兩邊的枱底, 有女仕在坐位的話就不方便呢 :d

題外話, 雖然我上去JAZZ CAFE的都是醉翁之意不在酒, 但如果焗豬排飯個汁可以再濃一點蕃茄味, 或改用茄膏, 我諗會更可口 :b 我是我的最愛呢 :-n05.

CO2 SET
ATMAN PL 24WX4 + ATMAN T8 18WX2

草:
紅旦, 牛毛, 紅雨傘, 緑羽毛, 小紅莓, 紅絲青葉, 紅宮廷, 中柳
生物:
新燈X9, 九間鼠X2, 铅筆X2, 紅鼻X4, 三線一對, 三線BBX3, 雜蝦唔知, 螺.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-29 15:34 
離線
頭像

我BB未識自己企, 要大人扶住, 鵝頭斑馬缸好正, 但位處地下, 兩邊都有餐枱, 我一走去扶BB企時, 就會見到兩邊的枱底, 有女仕在坐位的話就不方便呢 :d

題外話, 雖然我上去JAZZ CAFE的都是醉翁之意不在酒, 但如果焗豬排飯個汁可以再濃一點蕃茄味, 或改用茄膏, 我諗會更可口 :b 我是我的最愛呢 :-n05.

我跟進一下,我們是用鮮茄加茄膏,並不是用茄汁的。 :-n05 :-n05

個鵝頭缸係 cafe 內的兒童樂園區,你的意見在以後有改裝時會考慮在內,因為呢個位係無 address 到,多謝提點! :-n05 :-n05

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-01-29 22:01 
離線
頭像

我跟進一下,我們是用鮮茄加茄膏,並不是用茄汁的。 :-n05 :-n05

個鵝頭缸係 cafe 內的兒童樂園區,你的意見在以後有改裝時會考慮在內,因為呢個位係無 address 到,多謝提點! :-n05 :-n05

嘿!有人鍾意味濃、有人鍾意味淡(如小弟),Andy兄做老闆左右做人難啊,哈哈!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-02-01 14:15 
離線
頭像

[quote="minsc99嘿!有人鍾意味濃、有人鍾意味淡(如小弟),Andy兄做老闆左右做人難啊,哈哈![/quote]

好似牛排同架厘咁可以要幾成/大中小辣咪得囉 :d (說笑的 :c )

CO2 SET

草:
生物:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2014-06-18 15:46 
離線

想問現在還有嗎?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 202 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1011121314

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :