水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-20 19:35

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 47 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 12:43 
離線

小鵰 寫:
nbarryg 寫:
我上個月都過去一次、買硬件係唔錯既地方
買左枝32"atman25wx4pl都係220蚊
水草都好底買35蚊有一棵(拉鍊)40蚊3枝(鹿角矮珍珠)
魚方面我就覺得無咩選擇 :b

請問電壓是否220v?

大陸電器係行220v,不過唔係13A插蘇腳,過關前係小店
買隻萬能插蘇腳$4就攪掂.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 12:46 
離線

15 寫:
may i know how to go "沃爾瑪" ? :b

出海闋後坐1

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 12:57 
離線

f301 寫:
咁cl300幾$到呢,我缸是160l水,同埋d過濾桶又大約幾多$到呢

冇問呀,但一定平過香港魚街好多,Arcadia T5HO 24W x 4 可以平香港$5XX,濾桶如用國貨一定平到你笑,

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 13:12 
離線
頭像

ococococ,

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 13:20 
離線
頭像

過關方面一定無問題、就算海關檢查都無問題、最緊要唔係龍魚珊瑚及爬蟲就得
睇完海關個入境旅客須知你就放心晒啦 :b
要睇全文可到:http://www.customs.gov.hk/chi/advice_advice_c.html

入 境 旅 客 須 知:常見禁運/受管制物品如下:

動植物 :

在香港進口/出口任何動物、雀鳥、爬蟲、植物、除害劑、泥土及植物病蟲害,必須預先領有由漁農自然護理署署長所簽發的有效許可證或准許證。

進口供食用的動物方面,則必須附有由來源地方禽畜

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 13:24 
離線

[quote="nbarryg"]過關方面一定無問題、就算海關檢查都無問題、最緊要唔係龍魚珊瑚及爬蟲就得
睇完海關個入境旅客須知你就放心晒啦 :b
要睇全文可到:http://www.customs.gov.hk/chi/advice_advice_c.html

入 境 旅 客 須 知:常見禁運/受管制物品如下:

動植物 :

在香港進口/出口任何動物、雀鳥、爬蟲、植物、除害劑、泥土及植物病蟲害,必須預先領有由漁農自然護理署署長所簽發的有效許可證或准許證。

進口供食用的動物方面,則必須附有由來源地方禽畜

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 14:29 
離線
頭像

ococococ 寫:
小鵰 寫:
nbarryg 寫:

請問電壓是否220v?

大陸電器係行220v,不過唔係13A插蘇腳,過關前係小店
買隻萬能插蘇腳$4就攪掂.

?! 係?! 大陸唔係110v咩?
我out 了 :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 15:05 
離線
頭像

大大,借佐你张图泥用,希望你唔介意啦,多谢哂

http://www.sonic2000.com/bbs/index.php? ... ntry128663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 15:51 
離線
頭像

DeadRabbit,
我系花地湾又真系无见过喔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 19:52 
離線
頭像

水冷我上次問都係880人仔炸喎,未買又諗住買既試試講呢個價啦 :d
其它硬件係就係平,不過款式少,選擇唔多囉,
另外一提,好多水草都有野送架...............藻.............. :m 落缸前先處理好啊 :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 21:22 
離線

ANDREW888 寫:
水冷我上次問都係880人仔炸喎,未買又諗住買既試試講呢個價啦 :d
其它硬件係就係平,不過款式少,選擇唔多囉,
另外一提,好多水草都有野送架...............藻.............. :m 落缸前先處理好啊 :b

你上次系幾時問架?全部水冷已經系兩三個星期前加左價

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 21:53 
離線
頭像

兩.三個星期我諗唔止喇,我諗約一個月到啦,out左添,sorry,sorry~~~ :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-06 23:13 
離線
頭像

天氣一過三十度,水冷變時令野,貴小小唔出奇,但多過10% 就似乎 ...... :m :m

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-07 00:11 
離線

DeadRabbit 寫:
大大,借佐你张图泥用,希望你唔介意啦,多谢哂

http://www.sonic2000.com/bbs/index.php? ... ntry128663

唔介意,又唔係寫真. :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-05-14 18:21 
離線

nbarryg 寫:
:-n01 請問沃爾瑪係唔係街名,多唔多水族硬件買,價錢抵唔抵,早上幾時開鋪,因為冇去過唔熟悉,想趁明天假期上去行吓,煩請各位教路。 :-n05

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 47 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :