水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 06:03

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2012-03-04 19:55 
離線

如題 8-)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-05 18:22 
離線

坐火車去廣州再轉的士,不過來囬車費要差不多500元和一整天時間,而且靚的木也給開天殺價!治安又差!分分鐘得不償失,毎支木要成本過千元o

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-05 22:50 
離線

坐火車去到廣州,再轉地跌都得旣,一出就係。治安我覚得同其他大陸地方差唔多,又唔係特別差,不過木我就唔知貴唔貴,水草就好平,但如果專程去買水草就車錢都蝕埋,我通常工幹先會順便去行下。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-05 23:20 
離線
頭像

stella 寫:
坐火車去廣州再轉的士,不過來囬車費要差不多500元和一整天時間,而且靚的木也給開天殺價!治安又差!分分鐘得不償失,毎支木要成本過千元o

呢位師兄搭九龍至廣州直通車然後轉的士? 深圳去廣州東的車費大約 RMB $75-80,大約 1 小時車程,每小時大約有 7-10 班車,其本上行埋去買票後連去飲杯奶茶都唔夠時間就要上車。花地係廣州的地鐵站,RMB$5 就到而且唔駛轉車,車程大約 40 分鐘,一出花地的地鐵 D 出口就係花地魚鳥花蟲市場。我上花地多數係晨早 8 點就過關,10 點半前到花地,因為地攤好多到會 12 點前就收檔,在花地行幾耐就睇你自已啦!

現在買木和石值唔值得上花地就真係唔敢講,以前玩草時大約每 2-3 個月就上一次行下的!

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-12 21:02 
離線

買木8元一斤, 比香港平。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-06-15 11:57 
離線

6月頭去過...很熱...

但找不到哪有沈木賣, 請各Ching指路..

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot]

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案