水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 06:53

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [分享] 生命力
未閱讀文章發表於 : 2007-05-23 14:28 
離線

一個月冇洗桶,昨日洗濾桶,係桶裡面找到4隻蝦仔。加上由3隻蘋果螺生到差不多一百隻的螺仔,發覺生物的生命力是很強。

反而人就很脆弱,昨日一件十分不幸的新聞。
http://orientaldaily.on.cc/new/new_a00cnt.html

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-23 14:44 
離線
頭像

我都有隻,應該係上次洗濾桶佢蝦B時就入左去,而家佢仲成日行出入水喉,有時行到個花籃,一路行一路食,比佢吹漲。 都唔敢放佢出尼,都係養到佢仙遊先洗桶。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-23 14:54 
離線
頭像

為什麼唔敢放佢出尼

總之要將你既注意力比曬我
因為我有好多好多需要,去成長,去長大

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-23 15:24 
離線
頭像

我半年無洗桶,今日一洗搵返三隻,白shu shu。 :-n06

另外,要向英勇的消防員致敬。 :-n03

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-23 19:59 
離線
頭像

呢個消防員

http://aqua.servebbs.com/discuz/index.php

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-23 22:21 
離線

香港的消防員同警察都是世界一級水平! :-n04

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-25 00:26 
離線

sam777 寫:

消防員---yes, but not 警察
No offense, only my personal opinion.
And I am not a criminal or bad people anykind. Just too many negative impression. God!!!! just hate them!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-25 02:37 
離線
頭像

怕佢適應唔到缸中既生活嘛。 橫豎個桶係一個 2211 細桶, 用來裝好密既石仔濾 NO3, 唔洗都無乜所謂囉。

avriljoseph 寫:
為什麼唔敢放佢出尼

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-25 03:15 
離線
頭像

我之前都一夜之間唔見左一堆金蝦,
嚇到我死,
原來我換棉時,唔記得響花藍位加多一塊,
全部入哂桶,
嚇到我面青青~!
我都要向呢位消防員致敬,我心目ge英雄~!
多謝你一直暗地裡保護住我地~!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-25 11:58 
離線

daniellechan 寫:
sam777 寫:

消防員---yes, but not 警察
No offense, only my personal opinion.
And I am not a criminal or bad people anykind. Just too many negative impression. God!!!! just hate them!

可能你有一D唔好的經驗,但多d 欣賞別人會令你自己開心D。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-25 12:04 
離線
頭像

講開又講, 你咁快一個月就洗桶?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-25 15:07 
離線

我老婆話個缸有味(不過我聞唔到)。立刻做d野,換水洗桶,大家Happy。 :-n10

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-25 15:09 
離線
頭像

你同你老婆講,個桶有味就漏水果囉喎…… :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-25 15:11 
離線
頭像

小孩蚊蚊 寫:
我之前都一夜之間唔見左一堆金蝦,
嚇到我死,
原來我換棉時,唔記得響花藍位加多一塊,
全部入哂桶,
嚇到我面青青~!
我都要向呢位消防員致敬,我心目ge英雄~!
多謝你一直暗地裡保護住我地~!

一堆金蝦唔見晒 :m :m 真係好易嚇死

我自己個濾桶...都有1隻...行黎行去....
我眼見有1隻囉...唔知入面有冇寶物 :c

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章