水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-28 18:04

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 77 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 14:26 
離線

Sorry,仲有一位唔記得講
一位之前我約佢喺將軍澳等既魚友
佢係俾牛毛我家
但又因為工作關係去唔到
很抱歉 :-n16 下次唔會~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 14:28 
離線
頭像

其實 Leo 開條 thread 相信係想大家分享下送草的心路歷程和有趣軼事,現在反而變成嗚謝大全,反而無咁好玩了 :c :c

送草的利弊小弟曾在友網提過,不再在此重覆了。
http://www.aquariumfarm.com/phpBB2/view ... c&start=40

出 post 送草真係小咗,我自己就有外下原因:
(1) 忙,送草真係好花時間,剪完後要整理,分裝和約交收,真係唔小時間。以前一個草缸還可應付,現在缸多了,自然小左時間整理送草。
(2) 草友識得多左,好多時需求大的草已圍內解决,需求小的草就無謂花時間整理了!
(3) 時間地點難配合。Cafe 剪草基本上係 sat, 咁 Sunday 個缸濁少少都無所謂,Monday 開市靚返便 OK, 但 Sunday 係我 family day, 唔出 Fish Street or cafe, 所以送唔到草,以前多數 Friday 剪草 Sat 送草,較容易配合。

小小 sharing 希望能推條 thread 去繼續分享
:-n05 :-n05

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 14:52 
離線
頭像

我都想係度講聲多謝kin428大大送左五種莫絲俾我~~
每種莫絲分別用不同的膠杯存放,分門別類!!
很用心和好人~~ :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 15:49 
離線
頭像

鏍絲 寫:
一樣米養百樣人,做好人唔計較得咁多。
我依排少左送草,主要都係比較忙,其次好多網友都知定,到時到侯都有內幕交易。
鏍絲工房係土瓜灣近工聯會,要草既隨時可以pm我約時間,過黎一定唔會空手而回。

(欠太多人太多野,借個位傾幾句 :-n10 。)
Leo:我有迷你水榕,同你收起左,見到面比你 :e
猩猩:你肯過黎,我送車錢 :d
kinchee:要幾多有幾多 :-n05
湯米哥:要下星期先有時間,星期三得嗎 :a
劍桃:本想過黎探你,拖到依家都未成事,下星期四有冇約?同你慶祝 :-n05
小班:又要拖到下星期 :l

應該冇問題.好耐冇同你食飯了 :-n05 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 15:52 
離線
頭像

Leo^o^ 寫:
鏍絲 寫:
唔該哂鏍絲~~thanks~~
鏍絲 寫:
劍桃:本想過黎探你,拖到依家都未成事,下星期四有冇約?同你慶祝 :-n05
同劍桃慶祝乜呀???我又去得唔得?? :-n05

記唔記得上年7月吹雞呀 :-n06 :-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 15:53 
離線
頭像

劍桃太郎 寫:
Leo^o^ 寫:
鏍絲 寫:
鏍絲 寫:

呀~~~~係wor~~咁快又一年喇~ :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 15:57 
離線
頭像

Leo^o^ 寫:
劍桃太郎 寫:
Leo^o^ 寫:
鏍絲 寫:
鏍絲 寫:

呀~~~~係wor~~咁快又一年喇~ :-n05

我同鏍絲又老多年了. :-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 17:06 
離線

因為魚魚草草相識既三位朋友仔
~金魚街水草仔陪你做個朋友仔~(請用羅拔臣o者o厘仔廣告歌唱出) :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-14 21:23 
離線

我係因為大熱天時
自己D草都唔掂
所以無送
又因為大熱天時
拎左D草都驚種唔到
所以無問人拎
真無奈 :h

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-16 16:10 
離線
頭像

Leo^o^兄試過你送草, 我都取不到, 總是遲了一步, 因為已經送完, 希望能有一次可以取到! :-n01

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-28 17:48 
離線
頭像

我都收過呢度好多草友ge靚草,
但太多,唔記得啦~!
我再次響呢度講聲多謝哂~!
有時有d草草不幸死左,我好想問返你地係咪我有咩問題,
但剛剛先送,又唔敢講,
話哂草友一番心意.......
自己諗番都唔好意思.......
對唔住呀~!!!!

唔止送草啦,我送魚都係啦,
話明係淘汰魚,但總有d魚友會問我:"靚唔靚ga?有無邊d邊d特徵ga?又易唔易養ga?唔靚唔純我唔要ga!~"我老實答呢d魚友答:"無,d魚唔靚,但我已經送哂比d唔"鹽"棄佢地ge愛心魚友啦,唔好意思"

有好多魚友or草友都好好人ga,我話:"唔靚ga,好差ga"好多魚友都會答"唔緊要啦,唔靚唔緊要啦,我養靚比你睇啦~!!!"<---好感動呀~!!!

再一次多謝送草比我ge大大們~!!!!我個草缸好靚啦,多謝~!T-T

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-30 18:28 
離線
頭像

老柯新近嘅送草逸事 - 苦事 :l

http://www.aqugrass.com/phpBB2/viewtopi ... highlight=

水族圖庫

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-07-31 00:07 
離線
頭像

近期被公司掉了到澳門工作...慘!! 說開送草..我今天都有送了一些給朋友~
種草e家野都是為了興趣..興趣e家野都是由錢來支持!!
買了返來的東西.多了或是沒用的(就算是新的,只要我心情好)我都會免費送贈..
要是真的說錢..不如請吃飯吧~哈哈~~
後記:今天回家草缸少了幾條燈魚.三對鯛瘦了......問妹妹怎喂魚的..她說:隔天.........
我一早說...每天都要喂..現在心情很不安.. :h

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-08-01 18:07 
離線
頭像

我諗好多人都有收過Leo兄送既草.(我都有)
佢真係好好人.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2007-05-23 15:03 
離線

潛文見到這個帖子, 不得不來說聲多謝!!!

小妹衷心在此讚揚各位草界前輩的無私奉獻!! 叩首!!!

近日有幸得到螺絲前輩送出的草草,
可以得到比買還要靚的草草真是樂了半天,
只是心裡有點怕把草種得不好, 對不住螺絲前輩!!

還有是送草那天正是下著大雨, 見到螺絲前輩急急把草放下轉身避雨而走,
真是有點不好意思, 我就安坐在車內收草, 要他淋著雨真是....很過意不去!!! :l

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 77 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :