水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-06-17 09:43

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2010-03-15 02:00 
離線
頭像

14/3 星期日向大角咀海興大廈拾到嫁! 一出門就見到佢喇! :ohno:
好乾淨,好肥! 應該係唔見爸爸媽媽既走失犬! :aaahh:
大家見到 Lee 個post 可唔可以幫手post 去其他forum 呀! 唔該!
依家暫住向我屋企!
唐狗女
年齡 : 唔知
顏色 :身係啡色毛,咀仔D小小黑色毛
身長 : 2呎半左右
物品 : 頸度載住藍紅色勁圈
如果你係佢既主人,請聯絡我!
64848558 connie Leung
圖檔

最後由 aleung 於 2010-03-16 18:54 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-15 02:49 
離線

:geek: 你有無養開狗架,你d木地板可能好快玩完.
佢睇落唔係好開心喎,建議你係見到只狗個度貼亍招連狗相及你mobile no.
另一个方法係去check下佢有無晶片. 如有,所有主人資料都出哂黎

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-15 12:01 
離線
頭像

leoo11 寫:
佢睇落唔係好開心喎,建議你係見到只狗個度貼亍招連狗相及你mobile no.
另一个方法係去check下佢有無晶片. 如有,所有主人資料都出哂黎

我以前有飼開狗嫁!地板事小!幫佢搵返主人事大呀!
我都知道佢真係好唔開心呀! 所以要快D搵呀!
搵主人既單張我整左,今日去貼希望佢主人見到喇!
但係check 晶片要去邊度check 呀! 我真係唔知!
有冇人答到我呢 ? :(

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-15 12:23 
離線

aleung 寫:
leoo11 寫:

http://www.spca.org.hk/chi/home.asp you can call to check it out. but, most 唐狗 do not have 晶片 :embs: hope there is an exceptional for this dog.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-15 13:17 
離線
頭像

你真係好心人呀!!! :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-15 13:43 
離線
頭像

leoo11 寫:
aleung 寫:
leoo11 寫:

http://www.spca.org.hk/chi/home.asp you can call to check it out. but, most 唐狗 do not have 晶片 :embs: hope there is an exceptional for this dog.

希望佢主人有幫佢整到喇!
如果唔係,唉.....都唔知點算喇! :cry:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-15 13:46 
離線
頭像

she 寫:

佢好可憐嫁! 係家犬既話,突然之間要流浪死梗嫁! :cry:
同埋..佢真係好聽話! 黎到我屋企叫都未叫過! 好乖!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-15 23:51 
離線
頭像

睇佢真係好靚女喎,如果真係搵唔到佢主人,咁你就捱下儀氣收養左佢啦。 :ugeek:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-16 01:36 
離線
頭像

Yes, very nice person with kind heart.
Hope this little dog can come home sson :)

she 寫:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-16 18:53 
離線
頭像

好多謝大家幫忙呀! :grin:
狗狗既主人今日下午打左比我喇!佢見到我貼既單張喇! :)
真係住向我個層樓,佢地個家人岩岩新搬黎,所以狗狗走失左!
原來狗狗佢已經有10歲喇! 佢地飼養左佢10年喇!
雖然幫佢搵返主人係好開心,但我真係好唔捨得狗狗!佢真係好乖! :cry:
再一次多謝大家幫忙同支持! :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-16 22:19 
離線

:ugreat: this is a miracle.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-16 23:09 
離線
頭像

Good Job Bro. ~ 8-)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-17 16:11 
離線

真好呀!!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-17 19:29 
離線

好心有好報 :)

回頂端
 個人資料