水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-30 07:44

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 不良蝦販
未閱讀文章發表於 : 2012-02-03 04:03 
離線

半個月前,在此網站同一虾販買了60幾隻四圈蝦乸,已接近成蝦,回家兌水,二天後逐隻慢慢睇,竟過半數係公,致電對方,還說生產過才給我的,你点講都得啦!我用兩個六呎缸養蝦,估計還要買很多放養才有睇頭,但在網站內拍賣或聯絡出讓蝦的,很多時都貨不對辦,例如 (睇相叫你自訂質素及公母,得嗰2,3張相,点睇呀,你缸虾自己都對咁耐,你都要著哂魚缸灯,慢慢逐隻挑,相就揀最靚嗰幾張放上網,相就較到背景底泥色爭D紅過隻紅水晶蝦.又如實白水晶虾喎,交收很難有得睇,受驚甩白,膠袋通透冇背景等因素,好啦比咗錢返屋企對水放蝦,睇幾日D色都係唔得,佢又會話大家所養的水質唔同,係你的問題....)尤其是在水草情迷網站買賣出讓的,比賣家揾咗笨都冇声出,冇得投訴,雅虎拍賣好D,起碼都有個正負評价双方制度.我留意到一点,有机會揾你笨的賣家唔會在雅虎拍賣嘅,若然Yahoo收嗰幾蚊手續費都唔願比,真係想賺到盡或比賣家負評太多,唱通街冇水魚嚟,你咁好彩今次真有蝦販比哂D乸你,剩低D公又係 (10隻一set,不分公母,隨机撈取)第二個水魚食了.食少多教訓,買量少而要質素的話,不如往店鋪裏面慢慢揀,心甘命抵,我識一間樓上鋪,質好价廉,買番嚟唔鈡意,放上網賣都有錢賺.

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 不良蝦販
未閱讀文章發表於 : 2012-02-05 20:30 
離線

我識一間樓上鋪,質好价廉,買番嚟唔鈡意,放上網賣都有錢賺.

介紹我知

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-02-10 21:06 
離線

介紹我知x2 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-04-14 13:21 
離線

chingyin826 寫:
介紹我知x2 :grin:

介紹我知x3

迷你水榕,鹿角鐵皇冠,豹紋皇冠,啡溫蒂椒草,細葉黑木蕨,迷你椒草
魚:小精靈,三線豹鼠,金珍珠鼠,金小鬍子,小型紅鉛筆,紅蓮燈,正三角燈。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-04-14 16:41 
離線

有同感,介紹比我x4

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上