水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-09 09:01

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [閒聊] 我至led
未閱讀文章發表於 : 2010-04-19 00:39 
離線

deleted

ADA NAMH 150w x 2 (1500 ~ 2300)
co2 (同步)

60 x 30 x 36
crystal-flo40
led + wavepoint t5ho 24w x 2 (0900 ~ 1800)
co2 (同步)

最後由 forceopen 於 2011-01-15 00:16 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: [閒聊] 我至led
未閱讀文章發表於 : 2010-04-19 15:50 
離線
頭像

"講真..根本唔係分享. :( 似睇版落單多D. :helpless:"

Yes, total agree! This is called "hanged sheep head and sell dog meet" ;) :|
He want to sell his LED lgiht even although he denined. :somad:

Anyway, DIY LED is not very difficult and we don't need to "beg" him for any sharinb. :razz:

forceopen 寫:
看了整個post,有以下感想:
viewtopic.php?f=60&t=150065
- 小弟剛接觸水族及此web,覺獲益良多
- 看了很多post,發覺分享的重要性
- 但看了此post,真係覺得有問題,如果真係分享,應該登咗d post or 照片出黎,有人看了,又有共鳴或讚賞,我會多謝大家再仔細step by step同大家分響點樣整呢支led燈出黎,話比人知道支led 嘅功能、材料邊度購買、等...,唔洗大家比fs的人厄錢,而唔係响度係咁放「成品」 (no.乜..)
- 收唔收錢都其次,最主要係你登出黎為乜? 如果係想有人看了後,找你整支燈,你又幫佢整的話,唔理收唔收錢,改個主題la..
- 當然.. 如對方是沒客氣的話,彩佢都傻,但是在這post了,是為了甚麼?? 炫耀了之後就等人估吓你點整,haha..
- Dennis88兄 及 jadgpanther兄在2009.9.25及2009.9.3 問過以上的製作過程,版主也好少理…
- 再多幾位ching讚下d燈,索性用pm.. 
- 不如開個post,標題「我至led」

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 2 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章