水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-09 23:33

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 好奸的潮X族
未閱讀文章發表於 : 2010-03-31 17:02 
離線

呢間野賣的魚有些真是獨家的,不過好鬼奸,同一缸魚,好多時把靚和不靚的魚混在一起,同一個價錢賣。
例如佢有一缸紅衣夢幻旗,缸中魚有些好紅好好色,有些好淡色,比例大約一半半。$25一條,買5 送1 ,無得揀。我以前買過批,養了一段日子,紅的依舊好紅,淡的依舊好淡,係種的分別。淡色的當然唔值25蚊一條,但係就無得揀,即係任佢錨,好彩既100蚊買六條心水靚魚,唔好彩買六條唔想要既魚唔知要嚟做乜。真係好討厭,買魚好似賭彩數,明明係兩種質素,又要放在同一缸賣,搵笨。

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 好奸的潮X族
未閱讀文章發表於 : 2010-03-31 17:37 
離線

唔係 ar ...我都成日入去睇魚...以前買過...佢的確係一個買魚既好地方

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-31 20:16 
離線
頭像

Support! 潮X族一個買魚既好地方, 魚未定水也不會賣魚, 但係就無得揀! :geek:

I also bought a "purple stamp" $48 from there (揀$48, 不揀$38) 2 weeks ago and now the fish is also quite good ah.... :)

缸中魚有些好紅好好色,有些好淡色 - New fishes and old fishes :?

Anyway, buy 淡色魚 better than buy 死魚 :cry:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-31 23:43 
離線

同意佢的確係一個買魚的好地方,比其他舖稍貴,但質素又確是稍高,不過無得揀就最討厭。
比多D錢唔係問題,千金難買心頭好,你覺得唔值咪唔好買囉。最麻煩就係比多D錢都未必錨得中心頭好,而且幾十蚊條買咗幾條唔鍾意的魚返去,唔知點好。沖落廁所又好似好肉赤,而且好殘忍,生得唔靚唔係罪。養住佢又佔用了魚缸有限的空間,進退兩難。其他舖好多都列明無得揀,但也列明可以揀的價錢,任君選擇,不過這間店沒有這一套。而且其他舖同一缸魚質素不會差太遠,佢地嗰缸紅衣夢幻旗就差好遠,幾乎係兩種魚。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-31 23:53 
離線

可唔可以借d意叫佢choose 紅d果d咁 ar ? 因為有時我都會好好禮貌叫佢地"畢"d大D ~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案