水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-09 23:40

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 61 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-06-22 17:13 
離線

AngusCha 寫:
看到這裡, 誰人高招, 誰是低手, 一目了然。
Jacky 兄,
1. 人家不回應對手的提問, 有什麼問題? 你覺得有問題, 可採取任何行動。說到人家態度不好, 你又不昰顧客, 你Expect什麼呢? 但在網上唱衰人就十分無品。
2. 你將不支持的說成是人家車手, 這做法更令人反感, 請留意, 沒有一個不支持你的說你用車手點點點... 我也相信支持你不一定你是的車手, 希望你也不要這樣說別人。

作為買家, 一張廣告照根本不重要, 貨品價錢,品質和售前/後服務オ是重點。在這裡, 相信大家都是水族愛好者, 既然興趣相投, 多一事不如少一事。以和為貴。

angus 兄,請睇清楚,樓上話某人成日係26樓既字眼並唔係出自jacky手筆....

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-24 23:49 
離線
頭像

下次醒目D,加水印!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-27 09:02 
離線

fkleo2003 寫:
AngusCha 寫:
看到這裡, 誰人高招, 誰是低手, 一目了然。
Jacky 兄,
1. 人家不回應對手的提問, 有什麼問題? 你覺得有問題, 可採取任何行動。說到人家態度不好, 你又不昰顧客, 你Expect什麼呢? 但在網上唱衰人就十分無品。
2. 你將不支持的說成是人家車手, 這做法更令人反感, 請留意, 沒有一個不支持你的說你用車手點點點... 我也相信支持你不一定你是的車手, 希望你也不要這樣說別人。

作為買家, 一張廣告照根本不重要, 貨品價錢,品質和售前/後服務オ是重點。在這裡, 相信大家都是水族愛好者, 既然興趣相投, 多一事不如少一事。以和為貴。

angus 兄,請睇清楚,樓上話某人成日係26樓既字眼並唔係出自jacky手筆....

fkleo2003兄, pls note Jacky兄 worte this: "開呢個POST 個陣預左有唔小車手, 人地多勢眾, 不過點講都好, 公道在人心, 唔係搵多D 人講野就可以過骨"

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-27 15:27 
離線

唉!睇晒啲資料
我有少少嘢講,係會比較直啲,請見諒!
首先,你地兩位,我都唔認識的,但大家都不要講大家的不是.
其實天下都係以抄為本.何必介懷呢?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-05 03:44 
離線

dicstanley 寫:
唉!睇晒啲資料
我有少少嘢講,係會比較直啲,請見諒!
首先,你地兩位,我都唔認識的,但大家都不要講大家的不是.
其實天下都係以抄為本.何必介懷呢?

而家佢地爭拗的, 已經不止是相片版權問題了。
當中包括以往在商場上種種的恩怨情仇。
誰對誰錯? 公說公有理, 婆說婆有理。
討論區都只是風花雪月的地方吧!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-06 11:58 
離線
頭像

行行都有得競爭

你有本事就平到的客來曬你處
等對手連汁都撈唔到滴
咁咪本事咯

系處呼天搶地,只系表現出自己.......無能

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-06 12:26 
離線

話明心情抒發區,大家都可以抒發吓,
但記住自己未必全對,人家未必錯曬,
抒發完,繼續上路. :ugeek:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-07 14:48 
離線

蠍子仔 寫:
行行都有得競爭

等對手連汁都撈唔到滴
咁咪本事咯

睇咗咁耐, 最精都係蠍兄, 講得最好 8-) , 作為消費者,緊係邊度平就邊度去啦(以同一樣產品嚟講) :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-23 18:43 
離線

蠍子仔 寫:
行行都有得競爭

等對手連汁都撈唔到滴
咁咪本事咯

蠍子仔兄, 不是呼天搶地,表現無能既問題, 假若有日你賣草既相俾人羅左來用, 好言相對, 得出既係人地係yahoo 檢舉你賣草woo, 我想問一問蠍子仔兄會唔會呼天搶地? 定即係將你d 草減價搶客嗎?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-24 02:32 
離線
頭像

jackyjs 寫:
蠍子仔 寫:
行行都有得競爭

等對手連汁都撈唔到滴
咁咪本事咯

蠍子仔兄, 不是呼天搶地,表現無能既問題, 假若有日你賣草既相俾人羅左來用, 好言相對, 得出既係人地係yahoo 檢舉你賣草woo, 我想問一問蠍子仔兄會唔會呼天搶地? 定即係將你d 草減價搶客嗎?

人地檢舉你,你可以檢舉反人架,商場上你唔係扮君子呀??
蠍子小子你既方法都幾直接了當,
火雲兄,但先將恩怨解決為大前題先,其他放一邊先
jack兄你既然咁憎佢,同佢玩割喉,鬥財力la
e個都係你地解決對方既方法...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-24 11:39 
離線
頭像

被人偷張相咋..系嘛[未必真系偷你的添啵]
爆你格搬你倉的人都仲有
做生意,行事,自己小心d就系
做生意,同你稱兄道第咩,
同行如敵國,點會唔打餐死
周圍唱
相點姐,搵人話你合理,搵人支持你咩
想點手段做大台生意就顯出你功架
包送貨,減價,售前貼心的提示,售後完善的服務
睇你做到幾多,支持得幾耐
呢d就系做生意啦
要長時間同全副精神架
唔系網友間買賣,靠一次過海就想做神仙
金錢先生,因為一次急,搵錢,一q就沉
水族佬的做法...我也不認為太過
唔下下食住你,等你大,有毛有翼時來反攻呀

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-31 01:36 
離線

蠍子仔 寫:
爆你格搬你倉的人都仲有
周圍唱
呢d就系做生意啦
要長時間同全副精神架

蠍子仔兄,看法和你完全一致,不過你寫得串啲.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-31 04:40 
離線
頭像

商場既野
同行如敵國....
樂觀d諗:人地覺得你有威脅,先咁搞你
悲觀d諗:搵你做試刀石羅

送各商家幾句:
『善攻者,敵不知其所守;善守者,敵不知其所攻。
守者藏於九地之下,善攻者動於九天之上,故能自保而全勝也。』

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-07-31 11:39 
離線
頭像

AngusCha 寫:
蠍子仔 寫:
爆你格搬你倉的人都仲有
周圍唱
呢d就系做生意啦
要長時間同全副精神架

蠍子是寫得串啲佢本人很 :) 平 和 的

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-01 17:24 
離線

tim05032000 寫:
AngusCha 寫:
蠍子仔 寫:
爆你格搬你倉的人都仲有
周圍唱
呢d就系做生意啦
要長時間同全副精神架

蠍子是寫得串啲佢本人很 :) 平 和 的

串是無問題,我覺他寫得十分有理.其實我看了很多蠍子仔兄留言,也有教我野,我很欣賞他.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 61 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :