水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-06-02 03:15

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 61 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-05-29 20:17 
離線

魚佬係咁衰,為了錢什麼都可亂吹,更本同魚街d人無分別.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-30 12:20 
離線

認同, 我諗起我幾個月前上網睇左d人話呢間野好而去左買eheim生物環
結果俾佢呃左10%生物環 :cry:
我打死都唔會再幫襯佢 :somad:

濾材: Eheim Substrate pro + JBL Cermec
前置濾桶: JANQO及MA1升濾材
水冷:海利130A

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-31 23:03 
離線

prowing 寫:
認同, 我諗起我幾個月前上網睇左d人話呢間野好而去左買eheim生物環

Oh! Shit! :|

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-31 23:52 
離線

ckwing 寫:
係日本水族網站D相有得download有咩咁出奇,jackyjs兄你有話証據有未攞出嚟,d相有冇水印。

fishmen friend ??? :|

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-01 17:41 
離線

prowing 寫:

做生意有好多種方法, 如果欣實一點, 客會感受得到, 反之, 客都可以感受到是否真心

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-01 17:44 
離線

ericli9388 寫:
ckwing 寫:
係日本水族網站D相有得download有咩咁出奇,jackyjs兄你有話証據有未攞出嚟,d相有冇水印。

fishmen friend ??? :|

開呢個POST 個陣預左有唔小車手, 人地多勢眾, 不過點講都好, 公道在人心, 唔係搵多D 人講野就可以過骨

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-02 01:11 
離線
頭像

jackyjs兄,你就話我係魚佬車手 :|

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-02 06:40 
離線

jackyjs兄,人有發言的自由,幫你就可以,幫X佬就係車手,你開得個主題就可以比人自由發言,同行如敵國,做生意就自然有機會有衝突,你話個張相係NISSO 廠SEND 俾你,你有証據就告人吧.
PS,雖然我未同你買過,但約一年前我想幫你買,但留三次言給你也未回覆過,所以我對你印像不太好

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-02 12:18 
離線

snowman 寫:
jackyjs兄,人有發言的自由,幫你就可以,幫X佬就係車手,你開得個主題就可以比人自由發言,同行如敵國,做生意就自然有機會有衝突,你話個張相係NISSO 廠SEND 俾你,你有証據就告人吧.
PS,雖然我未同你買過,但約一年前我想幫你買,但留三次言給你也未回覆過,所以我對你印像不太好

SNOWMAN 兄, 以下是回覆:

第一, 上年你既PM 提及你想知道兆萬既地址, 我有回覆你, 不明可能未能收到, 而個段時間試過部份PM 未能發出, 對於你的事情, 引致不便, SORRY!

另外, 你講既告人, 如要甘做, 我上年已經做左, 點解無甘去做, 係因為實在浪費很多的金錢, 浪費納稅人既錢, 能夠的話只想雙方自行解決

另外, 事情既全部係, 第一, 未用回覆相從何出, 第二係未有回應之如, 仲講如果想玩,一定奉陪? 未明意思, 之後到YAHOO 檢舉我賣野, 我想問下閣弄對 對與錯有何看法?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-02 12:20 
離線

ckwing 寫:
jackyjs兄,你就話我係魚佬車手 :|

我唔係甘既意思, CKWING 既提出, 我有所不明

另外, 你講既告人, 如要甘做, 我上年已經做左, 點解無甘去做, 係因為實在浪費很多的金錢, 浪費納稅人既錢, 能夠的話只想雙方自行解決

另外, 事情既全部係, 第一, 未有回覆相從何出, 第二係未有回應之如, 仲講如果想玩,一定奉陪? 未明意思, 之後到YAHOO 檢舉我賣野, 我想問下閣弄對 對與錯有何看法?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-02 12:47 
離線

snowman 寫:

又係X佬的護法......成Q日都見到佢喺26樓出現....... :|

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-02 13:17 
離線

原來呢度都有唔少人對呢間野咁唔like, 不過人地話搵梗大間d既鋪搬喎, 証明魚佬仲有好多fans :grin:

濾材: Eheim Substrate pro + JBL Cermec
前置濾桶: JANQO及MA1升濾材
水冷:海利130A

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-02 14:49 
離線

ericli9388 寫:
snowman 寫:

又係X佬的護法......成Q日都見到佢喺26樓出現....... :|

OOOOO.... 原來如此 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-17 15:57 
離線

看到這裡, 誰人高招, 誰是低手, 一目了然。
Jacky 兄,
1. 人家不回應對手的提問, 有什麼問題? 你覺得有問題, 可採取任何行動。說到人家態度不好, 你又不昰顧客, 你Expect什麼呢? 但在網上唱衰人就十分無品。
2. 你將不支持的說成是人家車手, 這做法更令人反感, 請留意, 沒有一個不支持你的說你用車手點點點... 我也相信支持你不一定你是的車手, 希望你也不要這樣說別人。

作為買家, 一張廣告照根本不重要, 貨品價錢,品質和售前/後服務オ是重點。在這裡, 相信大家都是水族愛好者, 既然興趣相投, 多一事不如少一事。以和為貴。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-22 16:30 
離線

AngusCha 寫:
看到這裡, 誰人高招, 誰是低手, 一目了然。
Jacky 兄,
1. 人家不回應對手的提問, 有什麼問題? 你覺得有問題, 可採取任何行動。說到人家態度不好, 你又不昰顧客, 你Expect什麼呢? 但在網上唱衰人就十分無品。
2. 你將不支持的說成是人家車手, 這做法更令人反感, 請留意, 沒有一個不支持你的說你用車手點點點... 我也相信支持你不一定你是的車手, 希望你也不要這樣說別人。

作為買家, 一張廣告照根本不重要, 貨品價錢,品質和售前/後服務オ是重點。在這裡, 相信大家都是水族愛好者, 既然興趣相投, 多一事不如少一事。以和為貴。

ANGUS 兄, 多謝你的發言, 但有問題想問番你.

1. ( 人家不回應對手的提問, 有什麼問題 , 羅左相用, 想問番得個知字, 唔回, 之後我都係係個網度講番出來而且都係講出都係事實之全部, 唔信你可問番對方, 但點解你又會講 (網上唱衰人), 我有唱衰D MU? 如果係唱衰, 有邊個地方係唱衰? 實在唔明, 我都係講有人用左張相, 原來都係唱衰?

2. 車手既問題, 我又想問一問, 甘樣羅左張相, 我講出來都話係我唔岩, 甘我想問就呢件事, 對方係米先係受害者? 而你又認為我講出來係米唔岩? 定直頭唔一開始就唔好問對方, 唔洗了解, 就直接搵律師告對方? 係米甘處理件事先岩?會唔會好似電視機甘講浪費法庭資源浪費納稅人既錢?

3. 如果我唔係你所講既 ( 多一事不如少一事。以和為貴 )的話, 相信我唔需要問對方, 在者, 張心比心, 若果有日你賣野個陣俾人羅左張相用, 真係無問題?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 61 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :