水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-06-16 23:15

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-01-22 21:39 
離線

因過完年先開缸, 所有野都未拆,如果你想睇個ada 缸可以去水草x / 大黑睇下

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-23 13:43 
離線

17缸用大少少瀘筒好啲喎.我唔知511有幾勁,但501 用於12缸都好勉強. 水流唔夠,好大機會爆澡

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-23 14:29 
離線

我用緊501 12" 缸就ok 的!
511 個flow min 300L, max 600L,
我個缸扣埋泥 約27L 水, 如只計min flow, 應該夠掛, 希望佢個MIN FLOW 無報流料喇!

daniellechan 寫:
17缸用大少少瀘筒好啲喎.我唔知511有幾勁,但501 用於12缸都好勉強. 水流唔夠,好大機會爆澡

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-24 10:11 
離線

由原先打算過完年先開缸既planning , 改為過年前開缸, 昨日放工即買埋燈同石, 由1800 做到2300,腰酸背痛,好在之後上大人(即老婆大人) 按摩返, 今朝起身鬆返晒。 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-24 13:31 
離線

舊加新缸

開缸用品 定水劑(已是1年前買的了)及新買消化細菌(舊的未用晒, 但已無晒味, 要買新的)

水已開始清, 剛換1/4水, 加1ml 消化細菌

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-24 21:57 
離線

下午出開mk, 再加多d草 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-31 23:15 
離線

請問那支燈總長度是多少?thank you

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-02-01 16:25 
離線

個殼17.5"左右, 支管15" 左右

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-05-03 14:17 
離線

你都幾型仔 8-)
12"唔比,就11" :razz:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :