水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-25 09:33

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 82 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 02:31 
離線

快些出全境,否則發起簽名,遊行示威。 :b :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 02:40 
離線
頭像

今晚攪緊另一個缸, 差d唔記得左post相...... :d

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

最後由 Leo^o^ 於 2006-05-28 09:41 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 02:53 
離線
頭像

:m :m :m :m :m :m :m :m :m :m :m :m

很精彩!!!!

:m :m :m :m :m :m :m :m :m :m :m :m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 02:56 
離線
頭像

嘩............................ :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 02:58 
離線
頭像

shit !!!
好似去左桂林 !!!!!
勁正 !!!!!
:m :m :m :m :m :m :m :m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 03:13 
離線
頭像

嘩~做咩個缸唔放水架?
好清呀~!! :-n05
好靚~!!!!!!!! :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 03:27 
離線
頭像

鏍絲 寫:
流晒口水,唔好出全景呀,我想去現場睇,比我睇完先出,你話免費入場我就飛身黎,重要又食又拎,諗起你d草同蛋糕,真係流晒口水。

鏍絲,乜你仲狼過我,我哋一於狼狽為奸。星期三有空就揾我一齊去攪攪許。
里奧,你個景我第一次見己經無話可說。一字曰之勁。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 03:34 
離線
頭像

全景呀~~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 03:43 
離線
頭像

正!!!呢個景有機 :-n05 到時收到獎金擺番幾圍賀一賀佢 :-n13

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 03:58 
離線

那些係樹皮嗎?難處理嗎?不如快些分享下個制作過程呀!! :-n05
真係好不錯呀! :-n10 點解咁大個缸只整一座咁小呀! :f

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 05:15 
離線
頭像

Raymond-MA 寫:
鏍絲 寫:
流晒口水,唔好出全景呀,我想去現場睇,比我睇完先出,你話免費入場我就飛身黎,重要又食又拎,諗起你d草同蛋糕,真係流晒口水。

鏍絲,乜你仲狼過我,我哋一於狼狽為奸。星期三有空就揾我一齊去攪攪許。
里奧,你個景我第一次見己經無話可說。一字曰之勁。
鏍絲大駕光臨, 倒履相迎還來不及, 仲點會收費入場?? 唔嫌屈質既隨時歡迎, 笑料蛋糕隨時候命~~ :c

至於馬sir sir, 你都打劫得我多喇, 星期三你因住俾我洗劫~~ :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 05:26 
離線
頭像

啊峰 寫:
那些係樹皮嗎?難處理嗎?不如快些分享下個制作過程呀!! :-n05
真係好不錯呀! :-n10 點解咁大個缸只整一座咁小呀! :f
呢隻唔係普通樹皮, 其實係一個由臺灣帶返黎, 挖空左心既松木樹身, 浮力非同少可, 我曾經試過將佢用熱溶膠痴滿哂火山石, 初期尚可勉強沉水, 但當我SET好哂所有野插哂草, 佢就同我突然彈起, 搞到連泥都反埋........
痛定思痛, 收埋櫃底半年, 抓穿頭後卒之想到計仔降服佢, 就係用粗不鏽鋼網屈一個U型兜, 用數根不鏽鋼鏍絲連帽插穿松皮修死在樹身內, 內再放滿不太影響PH既石春, 卒之同我死死地氣沉係缸底......附帶講一聲, 呢隻松皮非常之容易惹黑毛, 就算冇過光過肥勤力換水都會惹到, 我耗盡心力先至令到d黑毛絕跡, 小心小心~~

至於點解唔整多幾個.....一來, 係臺灣買果陣仲未有呢個景既構想, 只係買定備用, 家中存貨只得一個, 再者, 我既構想只係得座半"孤崖", 我係想用孤伶伶既感覺特出"咫尺.天涯"既主題, 所以味冇整咁多咯, 而且, 做這個的難度不少呀...我搞掂左一個已經要扯白旗....... :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 06:45 
離線
頭像

嘩! Wa !! 呀!!! :f

d魚魚又羣游, 水清草又靚.

唔簡單. 我要学習学習. :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 09:58 
離線
頭像

全景果然正呀!
令我想起武俠片比武的地方 :c

淺色背景..藍天白雲feel...可能又另有一番風味....Leo, 有冇試過?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-04-30 10:35 
離線
頭像

果汁先生 寫:
嘩! Wa !! 呀!!! :f

d魚魚又羣游, 水清草又靚.

唔簡單. 我要学習学習. :-n05
大家交流交流下喇~ :-n05 多謝讚賞~~ :d

jacob 寫:
全景果然正呀!
令我想起武俠片比武的地方

淺色背景..藍天白雲feel...可能又另有一番風味....Leo, 有冇試過?
由於呢個係舊缸, 缸背一早貼左背景紙, 冇得玩藍天白雲喇..... :l

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 82 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :