水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-01 11:51

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 30 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : [貼圖] 14" 懶人缸~
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 14:29 
離線
頭像

1.) 11月6日 返缸, 斜坡明顯高好多~
2.) 11月21 日 d 迷你矮珍珠開始生喇, d 水都清左好多~
3.) 12月11 日 新加莫絲樹,成日都想個草缸有棵樹~ 
4.) 12月26 日 迷你矮珍珠草地完成90%, 莫絲樹明顯濃密左,不過斜坡已經唔係好斜 lu~

5.) 1月15日 加左d 無無謂謂既背景落去~

呢幾個月只係剪過d 太濃密既莫絲, 最岩我d懶人~ :-n06

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

最後由 熊貓仙 於 2006-01-22 14:31 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 14:31 
離線
頭像

嘩...好令..ar..........棵樹點整嫁....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 14:38 
離線
頭像

迷你矮珍珠生得好快wor,,,,

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 14:49 
離線
頭像

HAHA,you are so creative, the tree is very funny, anyway, good views!! :-n05

總之要將你既注意力比曬我
因為我有好多好多需要,去成長,去長大

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 14:56 
離線
頭像

我覺得棵樹係山坡上面好睇d.樹底放d牛毛會唔錯 :-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 15:01 
離線
頭像

支燈幾多w同k?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 15:03 
離線
頭像

果棵樹.......... :f :f 如果好似盆景咁就正la... :c :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 15:16 
離線
頭像

幾好喎...
你棵榭好似喎...
再加上"夕陽無限好"(5A.jpg)...
無得頂...
"有創意...我鍾意..."... :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 15:19 
離線
頭像

棵樹好正丫 :-n05 我都想整棵

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 19:49 
離線
頭像

多謝晒咁多位既欣賞~

To : 健, 棵樹係好容易整架~
只係搵look 樹幹麻煩d, 我都係因為屋企見到呢 "look" 樹幹先發現可以咁整~
係我屋企人種一棵小茶樹謝左, 比我見到, 我就諗不如用第二個方法使佢重生~
方法如下, 一 look 無晒葉既茶樹, 每日用滾水浸佢一次, 大約14 日 (最好係咁多日, 因為呢d植物雖然謝左, 但有好重既木味, 所以我就不停浸左14日)
放落缸, 攝d 莫絲落去等佢生就得喇~ (好易整)

To : mad0707
支燈係 18W PL x 2 , philip 865 管 全白光

To : 劍桃太郎
我原先既諗法都同你一樣, 不個我個缸得 (14" x 10" x 10") 唔夠深~

To : dinno-ez
好難有d 好似盆景既樹幹~

To : avriljoseph, K 仔,
多謝欣賞~

To : angelyoyo
你d 紅水晶仲正啦~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 20:53 
離線
頭像

5,5A都好有旭日初升感覺,好有意景 :-n04
配上唔同背景又有唔同效果 :-n05
師兄比到唔少靈感我呀,多謝分享 ~
(有無諗過下次做個森林景 :c )

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 21:15 
離線
頭像

silentsky 寫:
5,5A都好有旭日初升感覺,好有意景 :-n04
配上唔同背景又有唔同效果 :-n05
師兄比到唔少靈感我呀,多謝分享 ~
(有無諗過下次做個森林景 :c )

hi silentsky~
多謝讚賞~
我都係新手咋, 唔好叫我師兄啦~
我係好懶好懶既人, 所以森林景要遲D 先考慮lu~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 23:35 
離線
頭像

真係唔錯 :m 想借問聲個斜坡嘅維持難唔難?聽講冇耐斜坡會變回平地?!有咩秘訣維持咁斜?係咪用石頂住就得,好心急想知! :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-22 23:43 
離線

好有創意同好健康的草缸, 正, 希望有一日我都可以做到一個有創意的缸

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2006-01-23 00:19 
離線

如果d櫻桃蝦走上棵樹到,咪好似蘋果樹law :d

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 30 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :