水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 08:40

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 91 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-19 14:07 
離線
頭像

草人: 因為我要等待上台講解我份作品,所以冇我份玩囉!! :-n01

cyrustam: 明白、明白!!

鏍絲: 多謝支持!! 我會努力盡快整好所有相啦!! :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-19 14:22 
離線
頭像

榮山兄~~ 果位香港朋友十分面善~ :b ................還是算了吧~~

有否影到現場石景的作品啊?
講解作品時有冇翻譯? 問答?
:e

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-19 21:07 
離線
頭像

圖檔
會場裏有出售八海石,香港是不易找到的!!

圖檔
價錢不算太貴,但應該冇人會買翻幾粒大石回國呀嗎!!

圖檔
晚飯是在另一間房進行,中間有一條紅地氈......夠氣派!!

圖檔
有各式各樣小點、抄粉麵飯,應有盡有......... 最緊要係無限啤酒.....Cheers ....heheh:)

圖檔
晚飯會場另一邊

圖檔
來自各國的水族雜誌,當然要promote 一番啦

圖檔
由天野來講開場白.......(我同Oliver 都你眼望我眼,然後就苦笑,因為係冇英文翻譯....)

圖檔
食飯吹水時間一到,當然要做野啦!! 可惜的是,不能與天野個女影相,可惜、可惜!!

圖檔
領獎後,要在台上說出感受........ 爽呀!I will be back !!

圖檔
影完這張相,總覺得之前花咁多時間在造景和打理,都算係值得啦!

圖檔
陳先生接受Grand prize獎狀和嘉冕!

圖檔
港台合照- Grand Prize得主陳德全

圖檔
港日合照- 金賞得主志賀文夫

圖檔
港日合照- 銀賞得主滿田一德

圖檔
港烏合照- 銅賞得主Valdimir Uzhik

圖檔
群星大合照!! :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-19 21:30 
離線
頭像

YES, "I'll be back", ... and nothing less that what you have today.

期待下年大師兄能更上一層樓,突破自己,突破 ADA 的 record,將香港「草」民帶上國際的顛峯。
:-n05 :-n05 :-n05

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-20 00:24 
離線

嘩.............嘩...............嘩
大師兄, 勁呀, 我都要向你致敬.. :-n05 .

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-20 01:32 
離線
頭像

哈哈...
very good...
''八海石''紋色特別...像是塗上了一層瀝青似的... :a
可唔可以放大手果封獎狀比大家看呢? :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-20 21:29 
離線
頭像

Andy Kong: 應該話其待下年有更多香港人參與這個旅程!! :-n05

catcat: 唔需要致敬呀嗎!! :d

K 仔: 好呀!! 我遲些send 俾你睇呀!! :e

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-21 02:03 
離線
頭像

waynesham 寫:
Andy Kong: 應該話其待下年有更多香港人參與這個旅程!! :-n05

兩者都好,但並不互相抵觸,所以我地應繼續施壓,要求你更上一層樓! :-n04 :-n04

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-21 13:15 
離線
頭像

圖檔
正當大家享受他們的晚餐之際,會場的另一邊,ADA Staff 正忙過不停!! 原來他們正在為了天野尚攝影教學而setup 緊!!

圖檔
為了方便搬運,所以他們先把水抽出,再把水缸放在會場中間,再注水!!

圖檔
大家都忙過不停!!

圖檔
放置燈箱

圖檔
天野尚開始講解攝影步驟.........當然又全是日文,得佢聽得明!!

圖檔
利用水平呎,把相機移到正中位

圖檔
對焦、測試再對焦...........前後不夠一分鐘,就已經開始攝影啦!!

圖檔
再在相機前圍了黑咭紙,防止魚缸面的反射光!! :cool:

圖檔
呵呵!! 鬼馬的天野尚,把剛拍下的寶黎來照片,送給會場的...........女士!! (好采,我都有女士在旁...........) :roll:

圖檔
拍出來的寶黎來照片 :cool:

圖檔
附送的天野簽名!! :wink:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-21 13:59 
離線
頭像

我又要天野個簽名!榮山,你個獎牌啦?快D比我地睇啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-21 14:50 
離線

公起公起 :-n05

榮山兄,雖然已經封左你做偶像,今次要再封多次,封實D!!! :c

希望來年能您能更上一層樓,為我們爭光 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-27 10:24 
離線

哇~~~waynesham你真的是帥呆了......能到現場真的是一生難忘的回憶啊...祝你明年一定再前去參加盛宴.....哈哈....老婆沒跟你去嗎!! :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-27 12:55 
離線
頭像

NATURE DESIGN 寫:
哇~~~waynesham你真的是帥呆了......能到現場真的是一生難忘的回憶啊...祝你明年一定再前去參加盛宴.....哈哈....老婆沒跟你去嗎!! :d

NT兄,Waynesham的老婆在這方面全力支持,不單祗幫手拍照,亦有份舉手取寶麗來呀.

民6:24-26

老通Tony
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-30 11:57 
離線

老通Tony 寫:
NATURE DESIGN 寫:

NT兄,Waynesham的老婆在這方面全力支持,不單祗幫手拍照,亦有份舉手取寶麗來呀.

哈哈...原來啊..真是賢慧... :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-01 01:58 
離線
頭像

GWU: hahah ...... 搵日拎出來俾你睇啦!! :-n06

jackyyy: 多謝!!大家來年再出發啦!! 我要下年二、三十人一齊過去 :-n05

ND兄: .......... 如果老婆沒有跟我去,我可能會玩得更盡情呀..........hahah :) 我們等你服出的好消息!! :-n05

老通:.........我係用LV 同佢換張寶麗來呀!! :-n03

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 91 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :