水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-27 23:58

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 91 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-01 02:02 
離線
頭像

九月十二日,一大清早,我們一班外國參加者,由東京JR站出發到新潟ADA總部和探訪天野尚屋企

圖檔
火車沿途都是一大遍稻田,偕因新潟最出名的是........米!! :-n13

圖檔
火車裏的情況!! 大家都好

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-01 02:11 
離線
頭像

wow, 仲有條尾,正!

個大缸近睇係唔係都咁吸引?呢個真係 Dream tank, 唔止個缸,連個廳同花園都係 dream 的一部份。 :-n04 :-n04

個頒獎典禮是 by ticket? 而呢個 visit 係 by invitation only?

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-01 03:39 
離線

真係大開眼界,快d影晒d收穫黎睇下喇,自己冇痕下都好。
個缸d硬件係咪係另一間房架?有冇影埋?好有興趣睇睇。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-01 14:06 
離線
頭像

waynesham...
可唔可以叫前面d 哥哥行開一邊啊...
我想睇下''天野''個玩具啊... :b
望遠鏡???天野大師唔會用來偷窺吧... :c (說笑...)
日本星星應該特別亮... :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-01 14:15 
離線
頭像

應該唔指去睇下個缸咁簡單o既...... 一定係"好客之道",有番餐食~ right?

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-02 08:41 
離線
頭像

重有冇多D相呀?
真係好想去見識o下,可惜未有時間.

大師,用LV換都低啦,你睇...老細咁落力.

民6:24-26

老通Tony
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-02 22:53 
離線
頭像

Andy Kong: 個頒獎典禮唔駛ticket呀,佢地係歡迎walk in ,不過天野屋企就真係有錢都去唔到啦,因為平時唔係開放俾其他人去呀嗎!! :-n05

鏍絲: 你想睇咩野收獲呀,lee 個trip 唔係已經係最好的收獲咩!! :b

K 仔:得,即刻送上天野大缸一件俾你睇呀!!

大白菜: yes, you are right!!

老通Tony: 你想睇多D相,可以去我本相簿到睇呀!! :-n06
http://aqua.waynesham.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-02 22:59 
離線
頭像

圖檔
一個由天野尚自己創造出來的小森林!! 唔講你知,你都可能以為係郊外呀!!

圖檔
鏡頭一轉,已經見到天野不停接收我們送俾佢D禮物,當然他亦不停地為我們送上簽名啦!!

圖檔
烏克蘭代表,將一件他們的民族服裝送給天野........ 天野接過後,即刻換上!! 幾英呀!! :-n06

圖檔
天野正在講解這個大缸的日常管理和心得,好彩有Mr. Hayakawa 即場用英語翻譯!!

圖檔
正面相......

圖檔
缸頂......

圖檔
入水口........

圖檔
天花板........ 是利用自然光的,相信唔親自來過,都唔知過中秘密!! :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-03 00:40 
離線
頭像

waynesham 寫:
Andy Kong: 個頒獎典禮唔駛ticket呀,佢地係歡迎walk in ,不過天野屋企就真係有錢都去唔到啦,因為平時唔係開放俾其他人去呀嗎!! :-n05

乜唔係 5000 Yan 咩? :d :d

天野屋企,可能要扮你的草僮先入到去!喎 :-n04 :-n04

waynesham 寫:
一個由天野尚自己創造出來的小森林!! 唔講你知,你都可能以為係郊外呀!!

Amano Forest? 真係服囉!:m :m

除了天然光,仲有好多秘技嘅,快D出埋本 「Wayne 眼中的天野大缸功略」啦! :-n05 :-n05

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-03 01:26 
離線

佢個大缸係用咩過濾呢?? :j
有冇相睇ga :d
佢個出水位係邊~?!
咁大個缸咪應該好大水流~?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-03 01:30 
離線
頭像

:-n06 日本個天空好靚呀......有生之年一定要去日本 :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-03 02:59 
離線
頭像

我又黎八下.....
果餐食咩呢? 我總覺得天野先生係對咩都有研究~ 應該會整番幾味~ :-n06

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-04 11:49 
離線
頭像

嗶...咁大個缸...佢d 魚郡遊一定很壯觀... :a

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-05 03:17 
離線
頭像

個望遠鏡用埋睇雀架?
天野個大缸真係大到...........不過好似上次果個景靚d~ :c

再推! :c

圖檔
http://www.cau-aqua.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-10-05 09:03 
離線
頭像

一次過由頭睇到尾,(希望仲有)真係對各位高人致萬二分敬意,
榮山兄更加不可多得,擁有世界級技術亦樂意與我們分享,真的令我們這些小市民大開眼界 :-n05

日本人的處事態度真的要學習一下

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 91 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234567  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :