水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-27 21:18

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 91 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345 ... 7  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 16:58 
離線
頭像

好開心呀~~ 為港爭光~~
幾時到第二男主角出場?..... 天野尚~~~ :-n06

今次唔要全景....要全身!!! :c :c

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 17:44 
離線
頭像

原來大師兄是帥哥一名...
真是聞千聲不如看一眼...
久仰久仰...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 19:34 
離線

终于见到荣山兄的真面目了,如果在鱼街见到一定找你签名。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-17 23:10 
離線
頭像

二時正,頒獎典禮正式開始!! 大會司儀先介紹所有各國評審人選,而台上座下的,就是日本四大評審!!
他們會在頒獎典禮上,講解頭二十七名各參賽作品!!(不過是沒有翻譯的.......)

圖檔
天野 尚先生

圖檔
尾 崎初先生

圖檔
山崎 美津夫先生

圖檔
山田 洋先生

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-18 02:28 
離線
頭像

沒有.... =)3=

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-18 14:24 
離線
頭像

能夠出席參加國際級的會議...
與國際級的風雲人物聚集交流...
還拿到前五名的優異成績...
為香港贈添一面旌旗...
真是無上風光...無上榮耀... :-n05 ...
也是我們香港的光榮...
大師兄...你係得嘅...我們要向你學習...向你致敬... :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-18 16:19 
離線
頭像

htimsorea: 沒有什麼?

小二哥,你實在太誇張啦!! 所謂優異成績或無上榮耀,也不能及和世界各國頂尖的參加者一齊參與這麼開心!! :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-18 16:19 
離線
頭像

圖檔
當介紹完所有評審之後,即刻舉行石組造景比賽!!

圖檔
由司儀介紹比賽規則: 總共六名參賽者,三名日本代表、三名外國代表!!日本代表需要先進行問答淘汰賽。

圖檔
如果司儀問的問題是對的,他們就會做一個"O"手型、否則就是"X" 手型

圖檔
最後得出四名日本代表,需要進行抽籤

圖檔
外國代表是不需要進行出線賽的,大會一早已經定了人選.....(點解我冇份!! :evil: )

圖檔
一開始,六名參賽者就跑過去萬天石堆,自己找出合自己心意的石組

圖檔
外國代表- 香港、希臘、美國

圖檔
萬天石堆(總之就拎返幾舊當手信啦.....)

圖檔
因為時間有限,正當六位參賽者在忙碌之際,另一邊已經開始講解2005 參賽作品!!
銅賞 - Vladimir Uzhik (烏克蘭代表)

圖檔
銀賞 - 滿田一德(日本代表)

圖檔
Grand Prize - 陳德全 (台灣代表)

圖檔
大約五時左右,石組比賽完畢

圖檔
各參賽者正在等候評審打分

圖檔
最後勝出的是日本代表,當然要來張大合照!!! :cool:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-18 19:27 
離線
頭像

問答環節有d 攪笑... :c
可否介紹一下石組造景比賽果位香港哥哥呢?
比賽唔易...壓力很大呢...
係山田洋同天野尚兩位大師前...仲有同場有咁多位高手睇住...真的要出盡奶力先得...哈哈... :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-18 20:25 
離線
頭像

Oliver Knott 係唔係"蕉"草王?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-18 21:57 
離線
頭像

K仔,我估唔好啦.......... 佢好低調呀!! 俾佢知道我post 左張相出來,就鬧死我,仲要我介紹!!
比賽真的不易,你試想平日我們都要花幾日才亂好一個好的layout ,現在要在一段有限的時間裏,作一些高水準layout ,實是不易!! 各參賽者也值得一讚!! :-n05

cyrustam: 何以見得係"蕉"草王呢? 你係邊度見過呀!! 同埋點"蕉"草法!! :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-18 22:51 
離線

不錯, 不錯. :b
點解第4 名都冇得玩現場架, 佢地點去選人既呢.
:j

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-19 00:22 
離線
頭像

waynesham,

nono... i just read from a post here stated that he is good at handling "蕉"草.....

may be i am wrong.. forget it la :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-19 02:14 
離線

好精彩呀,頭盤都好多野睇,等住入直路,介紹下你自己既場面。
最梗要年年都有依d貼文睇。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-09-19 11:49 
離線
頭像

waynesham 寫:
K仔,我估唔好啦.......... 佢好低調呀!! 俾佢知道我post 左張相出來,就鬧死我,仲要我介紹!!
比賽真的不易,你試想平日我們都要花幾日才亂好一個好的layout ,現在要在一段有限的時間裏,作一些高水準layout ,實是不易!! 各參賽者也值得一讚!! :-n05

cyrustam: 何以見得係"蕉"草王呢? 你係邊度見過呀!! 同埋點"蕉"草法!! :-n06

椒草王? :j :j

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 91 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345 ... 7  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot]

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :