水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-14 14:40

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2004-11-10 08:55 
離線
頭像

草缸可否養波子馬甲
以家fs有波子馬甲,個樣都幾靚,想買返條,但唔知落係草缸得唔得.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-11-10 14:53 
離線

我都係咁養,暫時唔見到有問題 :a 我都覺得幾得意所以買咗6條,你可以去天光墟買$25一條 :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-11-10 17:23 
離線
頭像

咁平@o@"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-11-10 18:15 
離線
頭像

波子馬甲可與燈魚和天使共存嗎?我幾 like 珍珠馬甲,但奈何它不能與燈和天使共處一室,希望波子馬甲無咁惡!!

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-11-10 19:14 
離線

我都同燈然一齊養,唔見馬甲攪d燈魚喎 :a反而佢心口嗰兩條鬚,比d魚仔蝦仔追,以為係嘢 食掛 :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-11-10 20:42 
離線
頭像

asmp 寫:
我都同燈然一齊養,唔見馬甲攪d燈魚喎 :a反而佢心口嗰兩條鬚,比d魚仔蝦仔追,以為係嘢 食掛 :c

Very good, 必入 ... thanks for your tips.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-11-10 22:51 
離線
頭像

唔該晒.咁就放心買啦.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-11-11 12:40 
離線
頭像

不過如果草缸的草有細嫩葉(如綠松尾),就唔好買啦,因為馬甲及萬隆等迷鰓魚會啄嫩葉。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-08-27 07:12 
離線

藍田,見到,85一對,質素一流,一分錢一分貨

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-08-27 21:14 
離線
頭像

波子馬甲同馬甲都可以落草缸,但不適合太大水流,水流一急條魚就縮埋一邊兼色較暗,後來我撈佢過水陸缸即刻靚到識飛!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-10-15 18:28 
離線

chu 寫:
草缸可否養波子馬甲
以家fs有波子馬甲,個樣都幾靚,想買返條,但唔知落係草缸得唔得.

師兄,草缸養馬甲魚,兩個月後你一定後悔! :grin:
吾信?!你就試下囉! :twisted:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot]

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章