水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 22:07

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 19 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-02-20 23:39 
離線
頭像

謝!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-03-04 11:19 
離線

Fans 寫:
只須剪斷風扇同牛之間的12V供電其中一條電線, 後分別接入控制器裏面的"Temperature rise ---> On"兩個接點可也(可選Temperature rise ----> Off 另兩個接點作其他用途), 然後放支溫度Sensor(已經裝埋係個制)入魚缸.

有沒有照片有關這部分? :j
謝謝.. :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-03-04 23:16 
離線
頭像

pl151 寫:
Fans 寫:
只須剪斷風扇同牛之間的12V供電其中一條電線, 後分別接入控制器裏面的"Temperature rise ---> On"兩個接點可也(可選Temperature rise ----> Off 另兩個接點作其他用途), 然後放支溫度Sensor(已經裝埋係個制)入魚缸.

有沒有照片有關這部分? :j
謝謝.. :-n06

大家fans, 冇問題, 蓋內接點處(照片睇唔清楚)寫著:
P1 - Common
1 - open on temp rise
2 - close on temp rise
Switch SPDT
16(4)A - 400 V~

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-03-11 13:01 
離線
頭像

我 fans 哩個裝置不合用, 未買唔好買, 買左對唔 :l :l
作日水溫去到28c (用 hqi ), 風扇自動著喇, 但係去到25c都唔識cut, 囉個sensor出黎感應空氣溫度(~22c), 都唔識cut, 去冰箱囉舊雪達住就cut 喇, 可能哩個制要降10c 先cut喇, 都係wkw果隻先掂, 唔好慳啦! :-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 19 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :