水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 04:34

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [分享]DIY風扇
未閱讀文章發表於 : 2004-08-24 14:51 
離線
頭像

夏天都就快過, 我先diy完個風扇.
之前可能係水溫太高, 所以令迷理矮珍珠同珍珠草都生唔到 :l
diy方法參考舊文 :-n06

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-24 14:52 
離線
頭像

點做呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-24 17:52 
離線
頭像

買兩把電腦風扇同一個鴨記1A可轉volt火牛.
剪斷電線, 把風扇紅線接火牛紅線, 風扇黑線接火牛白線.(即係正極駁正極, 負極駁負極).
用電線膠布包好外露的電線就完成啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-24 17:53 
離線
頭像

薑雞 寫:
買兩把電腦風扇同一個鴨記1A可轉volt火牛.
剪斷電線, 把風扇紅線接火牛紅線, 風扇黑線接火牛白線.(即係正極駁正極, 負極駁負極).
用電線膠布包好外露的電線就完成啦

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-24 19:22 
離線

薑雞: 這是你的 hall 嗎? 有咁多位, 可以放兩個缸??? 你住 2 人定 3 人房呀? :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-24 19:27 
離線
頭像

thx~~~ :-n05
嘈唔嘈呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-24 20:08 
離線
頭像

Di Canio: 我住hall 1二人房, 兩個小缸都仲ok. 我仲有一個龜缸仔係房(不過係我roommate的). 不過我張枱就用唔到啦...
我識有幾個人開兩尺缸tim.
你地o個邊d hall應該大d tim??

Eric_##: 我如果開盡12v火牛就會嘈, 所以有而家只係開9v, 就都幾靜, 效果都ok.
不過靜唔靜都係睇把風扇.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-25 01:56 
離線

薑雞 寫:
Di Canio: 我住hall 1二人房, 兩個小缸都仲ok. 我仲有一個龜缸仔係房(不過係我roommate的). 不過我張枱就用唔到啦...
我識有幾個人開兩尺缸tim.
你地o個邊d hall應該大d tim??

Eric_##: 我如果開盡12v火牛就會嘈, 所以有而家只係開9v, 就都幾靜, 效果都ok.
不過靜唔靜都係睇把風扇.

er... UST我就屈過3人房, 覺得好迫, 都幾細下 :c 二人房就好好多(sure 啦, 貴成千一個 sem :c ), 冇屈過只參觀過 :b 同city d 差不多 :e

不過我諗諗到你換水都幾麻煩下 :c :c city 就方便好多 :-n06 你應該都諗到點解啦 :d

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案