水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-28 23:43

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 14:36 
離線
頭像

一日都係 harrychim......滴咩鬼漏缸丫.....!!! :-n07

在 老xyz 造缸 ......24*18*16......................
頂 !~~~運送回 天水圍 ...... 的士 起錶 ..... $39X.xx- !!!~~wawawa :-n11 kakakakakakak~~~!!!~
好在老通識人 .......50% off......只需 叫貨van的價錢 二百餘元包西隧~~ :-n20

滴漏 用了 5塊 3 x 10吋 & 1塊 23.5 x15吋 玻璃
d 玻璃係我 .... 界架..........搵人......kakakakakakak :P

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

記住 : Idea 要無聊 ! Outcome 要有料 !
Its better to regret sth that u done than sth u havent !

最後由 抱波司機 於 2003-07-18 15:43 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 14:51 
離線
頭像

在 老xyz 造缸 ......24*18*16......................
頂 !~~~運送回 天水圍 ...... 的士 起錶 ..... $39X.xx- !!!~~wawawa kakakakakakak~~~!!!~

可見抱波兄是一位交得過的朋友 :-n05 :-n05
抱波兄 :咁遠坐的士可以要七折㗎 :d 吾講就冇優惠啦 :d 叫貨van重平呀 :-n01

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 14:57 
離線

嘩!咁大个滴漏.....準備大开殺戒!
咁咪要喺老XYZ處做個大缸?
咁咪又要Call車?
咁咪又要運輸費50%?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 15:11 
離線
頭像

昨日單手洗 黑閃/鋼砂 ........................!!!
單手剪 不"秀"鋼網 ..........!!!

底鋪 powersandspecial..........

"痴"缸 幾好玩 !~~~ :-n04 ~~~

後感 : 最後的 dscn01392.jpg 叫 流血不止網 !..............
裡面有硬膠條 ..............要剪去 ...........shit!........一不小心 ...剪左手指公 .............唔係整隻 ...... 係小塊肉 ...........~~~
好耐未去過看醫生了................
去到要單手戴口罩.......非橡根型 ..................shit :-n25

醫生說 : 耳 ! 冇塊肉 wo....幫唔到你聯針tim ...只可用野 止血... ~
抱波 : 咁使唔使打針 ?
醫生說 : 唔使 ~ 等陣 姑娘會幫你洗淨傷口 ~~~
.....
到姑娘洗完 晒 包好晒 ........ 比單 比panadol 我 .....
抱波 : 下 ~?panadol 手痛都止到 ~??
姑娘 : ( 想了想 ) ...... 都...都得o既 ....~
不用打針食藥 ......."看" 醫生~~

Its better to regret sth that u done than sth u havent !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 15:15 
離線

個景一般, 水色太黃, 我比"c"!!!!!!!wakakaka!

最精彩的部份係:抱波的技倆與老通的技倆比試, 就知道兩者的年齡有別, 老通個"老"字暫時勝出!

其實想點搞...........哩次?想用滴漏養白蘭特乎(一格一格)?

BTW,小弟看不懂?究竟同Harryxxxx何關? 是抱波的滴漏?還是Harryxxxx的滴漏?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 15:19 
離線
頭像

抱波你痴玻璃好似小朋友抹鼻涕

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 15:32 
離線
頭像

恭喜抱波遇到 :d 醫生老實呀 :d 有~D醫生 :c 又同你打消炎針,又打破傷風針[明明都打過幾次],又比幾包維他命,消炎藥你 :-n01 咁又多幾舊水 :c :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 15:39 
離線
頭像

GL 寫:
個景一般, 水色太黃, 我比"c"!!!!!!!wakakaka!

最精彩的部份係:抱波的技倆與老通的技倆比試, 就知道兩者的年齡有別, 老通個"老"字暫時勝出!

其實想點搞...........哩次?想用滴漏養白蘭特乎(一格一格)?

BTW,小弟看不懂?究竟同Harryxxxx何關? 是抱波的滴漏?還是Harryxxxx的滴漏?

hoho... 因為harryxxxx 兄曾post 過很正的滴漏啊~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 15:52 
離線

抱波兄~唔錯唔錯~
搵格放埋暖管喇~仲正呀~hehe~
因其他格水位唔定~可考慮放第2\3\4格~
不過個出水pump個格應該由上面入水~
咁功效大少少~不過冇所謂喇~
另外~你d濾材好似密左少少~
用耐左去唔切水會燒pump~
出水不如用eheim出水喉~$45~
個彎位好fit好正~我都係用佢~
同埋你d係咪黑色背景紙???有得貼個隻???
如果係長期浸水會鬆~(我條邊痴左玻璃膠ga喇)
我前幾日轉左背景板~會好d~
痴缸真係幾好玩ga~ hehe~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 15:57 
離線
頭像

家人: 你又買金魚缸 !!??????!!!!!!!! :n
我 : 咩呀 !?咪又係 24吋缸 ........... :-?
家人: 個魚缸高左咁o既 !? :x
我 : 咩呀 !?都話係 24吋缸咯 ................ :-n02
家人: d 海草 同樹枝呢 ?.........仲唔係買過 新缸 !? :k
我 : 轉景呀 .............. :roll: 過左海.......神仙again~~~kakakakkaka

harryxxxx 's link :
http://www2.aqugrass.com/phpBB2/viewtopic.php?t=13929

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 16:10 
離線
頭像

harrychim 寫:
搵格放埋暖管喇~仲正呀~hehe~

有暖管呀..不過未放住 ~

另外~你d濾材好似密左少少~
用耐左去唔切水會燒pump~

yup ...... 諗住密 d勁dkakaakkakakaka~~
........ 都係減一減 ~~ 我冇諗過"用耐左"既問題tim~

出水不如用eheim出水喉~$45~
個彎位好fit好正~我都係用佢~

d 喉未搞 好 ~ thank you for yr advice~

同埋你d係咪黑色背景紙???有得貼個隻???
如果係長期浸水會鬆~(我條邊痴左玻璃膠ga喇)
我前幾日轉左背景板~會好d~

我都想用 板 ~~~ 不過心急 用住 wallpaper先 ~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 16:13 
離線
頭像

喂........抱波你呢個缸養咩ga?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 16:32 
離線

參考下小弟既迷你缸~ :d :d :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 16:34 
離線

:d :d :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-18 16:41 
離線

抱波兄~你d手工算唔錯喇~
至少好過我~ :h
我都想開個大d既缸呀~ :d
至慘冇位擺啦~ :l

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :