水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-05 23:33

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 10:28 
離線
頭像

都唔知點講好,在綱上睇完呢篇製作特輯,會為坊間想出水草書或做景書的朋友担心,佢地真係要好有勇氣才可以繼續去出書呀,陰公 :e :e :e

其實我真係好想將幾位前輩的經驗編輯一下出本小冊子或小書,畢竟書本比 Internet 有更加的推廣層面,亦更易看圖參考自己試作。

重有, Wayne 大師可否比張簽名相我呀?http://www.aqugrass.com/albums/album175/16_G.jpg 係我的至愛呀。:-n22 :-n22 :-n22

PS. 可以推高小小 level 就更正了。 :d

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 10:56 
離線
頭像

GWU: 又唔駛五體投地,其待你個4+4呎景啦!!

大猩猩王~: 唔會打太多字啦,lee個post 已經load 得好慢,你都係細心睇哂全文當多謝啦........:)

ganboy: 介紹草種..........lee 個問題 ....... 因為隨住時間,草種和擺放位置有不同,所以不能詳解。或者...........你再等下啦(我上次都冇講大話啦!!)........... 慢工出細貨呀嗎!!

五代裕作、大白菜、劍桃太郎、fungcjeong、wk_law、Kelvin6666: 正所謂越夜越精彩呀嗎!! 大家用多少少時間睇多兩次就得啦!!

老通: 我深信你會明白,我每晚可活動時間不多,要寫成這篇教學.......花了兩個星期和務住一路俾人"哦".........hahah :)
所以選擇深宵出招,免招殺生之禍..........hahah :)
"多謝分享!! "........... hahah :b

Harry: 我以為你話011 個張最正添,全石景冇草.......合哂你啦!! 你下次開缸想搵我做助手呀 :b

P.S. 你今日又要返工呢?

eric cheng:你又咁早呀!!
又幾強,又幾勁先? 其實真係花左幾多時間,但如果其他睇左的人,都有所得

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 11:17 
離線
頭像

waynesham 寫:
Andy Kong: 出書當然是好,但要在指定時間入面趕快(寫稿)做起,我又唔得啦。在網上個人分享,喜歡的可以貼貼文,不喜歡的又可慢慢先貼。另外,自己可以控制板面設計,控制點樣PRESENT 你的說法!! 而且網上是無國界,有免費的 :)

唔駛趕,集合既有材料加整理,下個月出又料又得,五六七八九月出料又得,做景呢家野又無季節性,慢慢來玩啦。

完全認同網上無國界,但都要考慮下做福無上網的「未得之民」架馬! :e :e

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 14:58 
離線
頭像

好有心機呀, 大師兄,
無論拍攝, 講解, 同後期製作都好靚, 一定花左唔少時間!!!
對我lee d後輩好大啟發!!

圖檔
http://www.cau-aqua.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 16:25 
離線
頭像

:m 幾天就完成咁宏偉既缸!
冇得頂呀! :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 18:30 
離線
頭像

魚街阿華 寫:
:m 幾天就完成咁宏偉既缸!
冇得頂呀! :b

你點會覺得係" 幾天就完成 " 呢? :f :j :f :f :j :f

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 21:08 
離線
頭像

:m :m :m :m 先睇風。林。火。山.....
:m :m :m :m 再睇製作特輯.....
榮.山.真.叻......叻人見不少......自願..無私..不取分文....與大家分享.....Waynesham & SuperCTW.....令人尊敬....
:-n05 :-n05 :-n05 :-n05 :-n05 :-n05 :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 21:15 
離線
頭像

著書立說, 卓卓有餘. :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-15 23:39 
離線
頭像

超強..
技術(影相OR種草)一流

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-16 23:56 
離線
頭像

多謝各位,你地實在太過獎啦,著書立說就不必啦,我都係喜歡得閒上網...........消消氣,一解草毒之苦!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-17 00:26 
離線
頭像

:m :-n05
加到我的收藏

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-17 03:57 
離線

榮山兄!好佩服你!製作果陣已經諗住同大家分享,影左咁多相
,呢種精神實在令人欽敬! :k

你好野! :-n06

請容許我再欽敬多你一次! :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-17 11:18 
離線
頭像

不論技術(草/魚/影相),心機

...........
你真係無得頂 :-n05
超欣賞

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-01-27 12:07 
離線

终于有原创的精华和布缸的步骤了,原来,只是看看各位高人的作品,试着在家模仿,但是总是不伦不类,心情十分郁闷~!
看了这个帖子,终于明白了其中奥秘~!
多谢分享~!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2005-08-06 00:09 
離線

真o系流连忘返!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :