水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-27 19:23

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 79 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-03 01:54 
離線

catcat........ :a
遲到之麻..冇問題wor,,你都攪緊做Dream Tank啦! :e
大家都為左自己個Dream Tank都努力不少,加油吧. :-n05

asmp.......... :a
謝謝你的讚賞,多做,多想每個人都得架,努力努力. :-n05

巨龍............ :a
謝謝,,太誇賞了. :c

aquarioforest 綠林水族

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-03 02:37 
離線
頭像

唔好見怪呀...
閣下個柜見圖好似只係由 5 塊 6 分板做 support
以你個缸計算至少過千磅
我怕你個柜會唔夠力喎...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-03 10:11 
離線

CyberCatt 寫:
唔好見怪呀...
閣下個柜見圖好似只係由 5 塊 6 分板做 support
以你個缸計算至少過千磅
我怕你個柜會唔夠力喎...

CyberCatt.... :a
hello,,好耐冇見你出post,失綜嗎??是否回來再玩過, :-n06

老手果然睇得好細微wor, :-n01
謝謝關心,除左五塊板之外,個柜內頂仲有兩吋粗木檐做架,
我覺得問題應該不大,結構上還比我之前個三呎柜還實淨. :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-05 02:09 
離線
頭像

係呀! 呢家租人一間套房住
所以無玩囉
呢排又學人趕搭尾班車
買0左層平平地0既樓同女友學人玩下煮飯仔
有0左自己0既屋咪又玩番囉...
見你個 5 呎缸真係好正
但怕你交電費時仲正呀...
我都係因為咁0既原因所以轉玩蝦缸咋
不過都只係慳到支 HQI
水冷照用, 仲要加多個濾桶同 UV 燈添...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-05 13:36 
離線
頭像

嘩!遲大到。。。
講到個缸的硬件set-up真係好正(牌子and心思),
小弟有幸一見青龍真身,簡直是無憾。。。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-06 00:29 
離線

靚,好靚,好鬼靚

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-06 18:14 
離線
頭像

你條友唔聲唔聲 :-n06 快d做好個景出來比大家看.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-08 18:21 
離線
頭像

嘩, 又新缸, 三支HQI, 正~~~~
大缸又有新野玩, 期待你的新景!!

圖檔
http://www.cau-aqua.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-09 01:19 
離線

David@情迷 :a ..........
.......你好快d出手,好多老友等緊. :-n05

jackyyy :a ................
.......謝謝.......多謝支持... :-n05

小源子 :a & GoHan :a ......
.........喂.....你兩條友仔失錝多時,快d做個靚景出來比大家睇就真.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-12 06:10 
離線
頭像

請問d 「青龍石」可以

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-12 11:13 
離線
頭像

Hi dog380,

You can find it at FS 草苑XX工房 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-12 15:10 
離線
頭像

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-20 09:51 
離線

你好楼主,看完你的帖觉得实在是太好了,我有个2米4的缸想要准备起来了,可是想问问你:
1.Arcadia 3 series   多少钱?在我们内地买估计有点费劲,不一定找得到
2.你的1米5的缸上面没有做加固,不怕压力?我2米4缸的也想这样,因为简单、清爽,实在是漂亮,可是在技术上我可以做到吗?玻璃和胶水是不是要用特殊的?可否指点?我看ADA的大缸也都是这样的。不解。。。。
3.Arcadia 3 series灯具的变压器在灯具里?不是外接的吧
盼恢复,谢谢.
另若有些东西内地买不到,目前如在香港可否运到内地?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-27 17:10 
離線

盼回复~~~~~~~~~~~~谢谢

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-10-27 21:15 
離線

阿千 寫:
你好楼主,看完你的帖觉得实在是太好了,我有个2米4的缸想要准备起来了,可是想问问你:
1.Arcadia 3 series   多少钱?在我们内地买估计有点费劲,不一定找得到
2.你的1米5的缸上面没有做加固,不怕压力?我2米4缸的也想这样,因为简单、清爽,实在是漂亮,可是在技术上我可以做到吗?玻璃和胶水是不是要用特殊的?可否指点?我看ADA的大缸也都是这样的。不解。。。。
3.Arcadia 3 series灯具的变压器在灯具里?不是外接的吧
盼恢复,谢谢.
另若有些东西内地买不到,目前如在香港可否运到内地?

因近來工作較忙,真的唔好意思遲了覆你,
1.Arcadia 3 series 在港大約$2800左右一件.

2.150 X 53 X 57cm 計算上4分玻璃應沒問題,
但造缸師父說是一種很強硬的玻璃膠,市面上應是沒有得購買,220cm缸子很長,最好都是做加固的,
和用上5分厚以上玻璃,如不做加固,就免做得太高了.
(ada 180cm以上都是做加固的).

3.Arcadia 3 series 的變壓器是內置的,
香港應有很多代理可運送器材到內地的,
你可先問問你地方水族店可否幫你嗎?
如真的在香港綻水族器材,
就不如你本人親身來港購買,理應風險會較低.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 79 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :