水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 21:33

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : [貼圖]雙 色 樂 園
未閱讀文章發表於 : 2004-08-16 21:21 
離線
頭像

陰性缸加上雙色彩虹.........實在是有另一番風味!! :b
圖檔

圖檔

上文: 三 呎 陰 性 缸
http://www2.aqugrass.com/phpBB2/viewtopic.php?t=28476

最後由 waynesham 於 2004-08-17 15:01 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-16 21:32 
離線
頭像

個三尺缸係咪轉個個景黎呀? 好ADA feel, 哈哈~
雙色彩虹真係幾靚wor!

圖檔
http://www.cau-aqua.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-16 22:14 
離線

原來相色很配陰性缸窩, 領相對較平淡的陰性缸生色不少.
今次個缸, 前面的石仔比上次自然很多. Good good good !

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-16 23:12 
離線

haha~~~~榮山.. :a 今次正好多,我比五叻你呀!! :-n05

aquarioforest 綠林水族

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-16 23:26 
離線
頭像

陰缸都做到咁有朝氣,真係好鬼正呀! :m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-16 23:37 
離線
頭像

嘩! :m 水清景靚呀! :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-16 23:57 
離線
頭像

Waynesham兄, 好老實講...小弟我feifei真不喜歡你, 因小弟真的無辦法能做到好像你那麼美麗的作品 :-n03 .......你個景竞然可以靚到噤緊要 :m :m :m :m :m

最後由 feifei 於 2004-08-17 00:12 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-17 00:01 
離線

兩期各有各好,之前一幅比較Sharp,但太靚反而失去自然美,可能係新起缸吧。這幅剛剛掉轉,貼近大自然,望埋去好舒服,美中不足D沙太白,唔夠柔,是否燈光影響?

都係純個人感覺,唔好怪。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-17 00:18 
離線
頭像

Waynesham造景一流,到達奥運級數。
題外話可否教大家如何拍得一張好的水草造景照。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-17 00:22 
離線
頭像

雙色彩虹......... 正~
如果再多d既群游照更令人讚嘆 :-n01

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-17 01:04 
離線
頭像

好正呀.......
我要多多

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-17 09:06 
離線
頭像

Gohan: 冇呀,冇轉過景呀 ......... 你唔發覺同6月個景差不多咩,只不過係換左雙色彩虹咋!!

CatCat: 係呀,雙色顏色很濃,和深綠色植物有一個強烈對比!! :-n10

Eric: ....... :-n09 ........ 即係上次好差呀........haha :-n06 ,我相信你都係話張相靚過真景!! (係唔係100 個叻做滿分呀.... :b )

GWU: 係呀,今次陰性缸用陽性缸的拍攝手法 ........... 出來效果都還可以嗎? 有冇其他野可以改善呢?

benlau: 多謝讚賞,請繼續支持!! :-n05

feifei: 多謝你用一種咁新的手法來讚賞呀.... :-n06

鏍絲: 多謝你的意見 :-n01 我估都係燈光問題,導致白沙over。而且,白背景係最難影的一種 ..... 新手試影,請勿介意!! 請以後繼續提供個人見解,我覺得很有用呀!! :-n05

86: 我都想同大家分享一下如何拍一張正相 .......... 但始終影相係一門專業學問,umm....... 而我亦只是初哥,怕會笑大人個口呀.......... hahha :) 而且我都仲未知道咩野叫做一張好的照片 :d

小馬仔: 佢地好似幾隻癲馬 ......... 群游相我估真係幾難影到呀 :d

Raymok: 好耐冇見啦! :f

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-17 13:08 
離線
頭像

一個陰性缸都可以做到咁明快的感覺,真係佩服Waynesham兄的拍攝技巧,希望張來有機會指教。。。 :c

btw:小弟比較喜歡之前一幅的後景到達水面的處理手法,加埋這幅的處理手法就更完美了 :-n04 (小弟愚見,唔好見怪!)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-17 13:24 
離線

我真係要學下wayne兄
靚到咁@@"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-17 14:17 
離線
頭像

造景,攝影均屬國寶級人馬!
快嫁比梁錦松 :c

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :