水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 18:23

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-19 20:45 
離線
頭像

其實我都唔係好想講野,因為已經咁靚都唔知講乜好。不過唔講大師兄又會話唔比面。 :d

靚個D就唔講喇,因為比人講哂。就講下其他喇。

睇完呢張相後,我發覺如何影靚張相是非常重要的,好似D明星同Model一樣,張相同真人相差很大。呢點大師兄做得非常好 :-n05 。其實陰缸係冇規定要影到黑媽媽的。

講到個景其實有D亂,但亂得黎又好自然。就好似去到大自然樹林一角,正想蹲下來在小溪旁......洗手......所看到的情景。唯一覺得有點不順眼的(不是不自然,因為大自然沒有刻意安排的)是右面有兩支木成"X"型,另外紅芋的葉也好像大左D,可以做龍貓把摭。

見到D雙色咁靚真係有D後侮............. :-n06

張相影得唔錯,白色背影都影得咁好。只是右邊好似暗左D。白沙反光很難避免的,除非用深黃色沙。整張相遠景近景都很清晰伶俐,邊個話攝影不在乎器材!

用心的造景 + 用心的攝影 = 好的水族造景

施比受更為有福
忍一時之氣,風平浪靜
退一步,海闊天高

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-19 21:50 
離線
頭像

老通,PoPolo,Kelvin6666,冰刀貓,KitKit: 多謝讚賞及支持,小弟一定會再做好的!!
:-n05

keisuke: 棵紅芋已經剪過,但都係咁高...........heheh :-n06

Harry: 你唔覆我,我會嬲你呀!! :-n06

"睇完呢張相後,我發覺如何影靚張相是非常重要的,好似D明星同Model一樣,張相同真人相差很大。呢點大師兄做得非常好"
真的說得可圈可點.........hahah :) 冇錯,真景都冇相中表達得咁好呀!! :-n06

"見到D雙色咁靚真係有D後侮............. "
我會好好地咁養大佢地呀,放心啦!! ......... 你仲有咩野唔要,都可以俾我喎!! :-n10

不如你待我分享一下水草缸如何影得好呀..........(我都係跟你學野呀 :-n10 )

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2004-08-20 09:48 
離線

waynesham 寫:
陰性缸加上雙色彩虹.........實在是有另一番風味!! :b
圖檔

圖檔

上文: 三 呎 陰 性 缸
http://www2.aqugrass.com/phpBB2/viewtopic.php?t=28476

正啊...真是美到不行....我最喜歡前面的碎石.感覺很自然...加上默絲的搭配.真的很不錯啊.....後景的陰性草穿差的感覺雖然亂.但是就是這樣才顯得更自然....夏天到了溫度高..選擇弱光就可以生長的陰性草是很不錯的選擇喔..... :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-22 10:45 
離線

前景处理得很掂啊,两侧后景会唔会高翻少许好d呢?个人觉得唔够突出。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 34 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :