水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 19:56

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [貼圖]清晨石作
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 03:07 
離線

清缸前留影......... :b

缸~~~45cm(w)x24cm(d)x30cm(h).
底床~~ada 黑泥 + ada 化粧沙,青龍石.
水草~~三角莫絲,珍珠草,小紅梅,針葉皇冠.
魚~~~鉛筆.
燈~~~36Wx2 PL,8hr.
co2~~non-stop 6秒一泡.

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

aquarioforest 綠林水族

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 03:36 
離線
頭像

感覺好靜呀^.^

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 07:39 
離線
頭像

影得好好呀! 三角莫絲生得好有層次! :e
飛狐群遊?

圖檔
http://www.cau-aqua.net

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 08:41 
離線

Very beautiful. :m I like the 莫絲海 and the rocks. What kind of rocks are they?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 09:21 
離線

好正呀~ 環景清幽,座落在鬧市中的世外桃園 :c

gohan:那些是鉛筆哦 :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 10:22 
離線
頭像

無o野遘~~正!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 11:14 
離線
頭像

嘩!un頂able!!

好自然,背境意像很深,好像遠山的入口,但是雲霧漫漫.....

請問你的三角莫絲是一塊過,或是數塊組成呢?

請問陽性草和陰性草共存之方法?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 13:02 
離線

好鬼靚。
純個人喜好:青龍石同D草好似太壁壘分明,唔合大師級身分,如果將左面D石再向右斜,針葉皇冠放多少少在右手面舊石前,感覺上自然D。不過睇落好似要就缸的闊度,又有少少困難。
如果我可以造到一個咁靚既影,實聽踩屎.....因為我一定會岳高個頭行。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 14:47 
離線
頭像

好正啊! :m
D 石頭好靚啊, 請問o係邊買得倒, 同埋 D 莫絲係生o係咩o野上面嫁, 咁宏偉o既! :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 15:06 
離線

Wah...青龍石...becautiful. Where can you find it? Let me go there to 開采開采挖掘挖掘..... :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-01 15:39 
離線
頭像

唔知講乜好~```
超種意你嘅造景風格!
得閑一定要去你度偷下師先得~`
哈哈~~~``!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-07 02:18 
離線

冰刀貓. :-n01 .........thanks.. :a

五代裕作. :-n01 .......唔好冇野講啦!!好壞我都受,甘下次我先可再造好d嗎!! :-n01

GoHan. :-n01 ........係鉛筆呀!!四哥.. :e

KitKit. :-n01 ...........係青龍石. :a

秋葉. :-n01 .............多謝你幫我代答. :c

tklm. :-n01 .....mareal. :-n01 ......三角莫絲係由小塊不銹鋼網扎上,
等佢生成就會一塊過,陽性草和陰性草共存之方法同平常一樣不過照燈就偏後多小小.

鏍絲. :-n01 .............我唔係咩大師 :-n01 ,不過我喜歡同接受你的意見,下次再比意見我呀! :a

Jason.W :-n01 .........多謝.......我周圍去嫁. :b

aquarioforest 綠林水族

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-07 22:57 
離線
頭像

唔錯...
我比c+...
感覺右邊中景handle 得唔好...
而石的放法很不錯...
石型也很調合...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-08 17:07 
離線

eric cheng, i think ask you :三角莫絲can use小塊不銹鋼網扎上??? :j

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2004-08-11 14:18 
離線

wow :m
這是我生平中見過最美的草缸造景 :m

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時