水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 21:40

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 16:51 
離線
頭像

點由B+降左做C, 可能係最近K仔既評分標準提高左, 又可能係因為
你D草生密左, 唔乎合K仔既審美標準, 佢俾喜歡D稀疏既造景嘛!
我個係16"缸, 不過絕對冇你個缸整得咁靚, 不過果陣K仔都俾C+我架!
衣家D草生密左, 所以唔敢貼出黎!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 17:39 
離線
頭像

請大家唔好比較以下的作品...唔該... :b
兩個作品都好正...-n05

噢暈:
"比較"有小小唔係0甘好... :c
要再回味吧? :c

GoHan:
今次"後中"同"前景"變化很大...
我很尊重你的作品架... :b
每次都很專心地去看... :b
唔會只說"幾好呀"/"唔錯呀"---呢d係"行貨"交流... :c :

最後由 keisuke 於 2003-07-31 18:06 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 18:04 
離線
頭像

GoHan 寫:
其實我在選草方面已經下了功夫, 中景以簣藻為主, 前景最好就矮珍珠or mini矮珍珠, or留空中間, 可惜簣藻遮了光, PL的穿透力又不夠, 生高是必然了(不是矮缸!), 所以我才選擇了細葉水榕, 至於你所講的tropica牛毛, 我也曾經考慮過, 不過我覺得唔係咁適合, 它們生得高, 會破壞了我"中空"的設計; 太齊整和葉形又係一條條, 同中景的簣藻會格格不入wor! :d :d

To 噢暈:
多謝, 你也是細缸嗎?
我想你比我更利害啦!
我完全冇理會過水溫wor, 我d草草又冇停生, 又冇溶頭! 日日都31, 32度, wahahaha!

簣草唔係要低過28'C o架咩?
我個d只不過係29'C o者, 都溶緊喎 :j

我唔信你, 一定係你呃我 :-n16
一係就比你個d我, 試下o係我個缸種, 睇下你有冇講大話...... :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 18:50 
離線
頭像

To 噢暈:
哈哈! D草生密左, 唔乎合K仔既審美標準, 佢喜歡D稀疏既造景?
哈哈, 你謙jei, 你個16吋都已經好靚啦, post出黎俾大家看看啦!

To keisuke:
哈哈, 叫人唔好比較又post我地兩張相出黎? 哈哈...... :d :d

To BeBe:
冇呃你wor, 我個缸冇一日低過28度....今日日間31.5度, 夜晚應回到28度.
下次有多我俾d你啦, 哈哈!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 19:11 
離線
頭像

係呀...幾好... :c :c :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 20:48 
離線
頭像

K仔話口未完就........................... :d

唔會只說"幾好呀"/"唔錯呀"---呢d係"行貨"交流...

係呀...幾好...

民6:24-26

老通Tony
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 21:41 
離線
頭像

唔.........果然高手,14"缸都有如此豐富畫面!
幾時轉全陰呀衰鬼,唔駛攪到而家變陰陽人嗎!hehehe

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 22:40 
離線
頭像

第二張好好多...........第一張就過份over啦。如果你覺得第二張暗左,下次就又試下對住綠松尾個頭下少少測光囉,試多幾次就一定有張正.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-08-01 00:12 
離線
頭像

To 鯛兄:
哈哈, 我都想轉全陰呀! 可以唔駛理ar ma, 等我又問下抱波兄d意見先!

To waynesham:
好, 等我試多幾張相先!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 24 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :