水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-03-29 07:21

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 48 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:17 
離線
頭像

要呀要呀~haha~你幾時得閒呀~我過你樹丫~XD

無呀~主要想問下你幾時開班收徒弟咁o者~ :-n10

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:19 
離線
頭像

白菜 ................................ :b

我點都係學唔倒您咁好嘅成績 ............. :d

努力啊 :-n05

遲學你或已經沒法接受 ...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:24 
離線
頭像

GWU, 你好似講緊自己個景多d喎........... :c :c

kawaichoy, 我冇留意喎.... 我果d就係在天后某大水族店買既..... (唔好話我賣廣告.. :d )

dee329, 強光下.... 日本珍珠係可以剪平頭... 我都係咁修剪... 不過如果唔夠光... 底下d葉變黃時... 就要重新插過喇....
莫絲沒有扎在石上... 是用綱網扎... 放在石之間... 生厚左自然會貼在石上.... 都係要強光先可以.....
木化石對ph, kh 影響不太大.... 而且日本珍珠及莫絲對ph的接受情度好高... ^^

圖檔
http://killieclub.hk

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:32 
離線
頭像

JMS, 同喉吸走泥.... 然後慢慢鋪上砂.... 要一part 一part 做.... 唔可以一次過抽走晒前景的泥/砂.... 因為個景會倒塌........ :a

HARO, 謝謝... 抬舉了... ^^

lth4433, 有.... 好多間都有... 所謂的松茸莫絲... 其實同珍珠三角莫絲好似... 用珍珠三角相信一樣可以有咁既效果... ^^

hangon, 謝謝!!! :-n05 :-n05 :-n05

tonyct, 如上面回答JMS兄一樣... 只要小心及慢慢黎.. 不會很難... 只要保守清潔就要靠勤力... ^^

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:34 
離線
頭像

Cliff兄,好正的分享!學到好多野! :b

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:35 
離線
頭像

大猩猩王~, 我等你丫.... 開班教踢波呀?? :c

wwwray, 好耐冇見呀... 最近如何?? 草缸還好嗎??

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:38 
離線
頭像

simonho 寫:
Cliff兄,好正的分享!學到好多野! :b

:b 多謝... 你d鯛最近幾好嘛??

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:55 
離線
頭像

踢波...?又好喎~!

係咪黃金右腳開班先...? :-n06

星期六黃昏或者星期日丫~得唔得~? :-n10

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 00:58 
離線
頭像

Cliff Hui 寫:

wwwray, 好耐冇見呀... 最近如何?? 草缸還好嗎??

係呀, 好耐冇見 ... 借呢個時間大家都得閒 ICQ 問候一下, 一段咁多 :b

我依家個三呎缸在呢個月尾開始轉玩咸野,現開多一個兩呎缸耕草,18 吋缸一個玩水晶蝦。

電聯 ...... 有時間飲茶 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 01:11 
離線
頭像

wwwray 寫:

係呀, 好耐冇見 ... 借呢個時間大家都得閒 ICQ 問候一下, 一段咁多 :b

我依家個三呎缸在呢個月尾開始轉玩咸野,現開多一個兩呎缸耕草,18 吋缸一個玩水晶蝦。

我未見過你個msn on過喎~!
仲好講添~! :g :k

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 01:18 
離線
頭像

大猩猩王~ 寫:
wwwray 寫:

我未見過你個msn on過喎~!
仲好講添~! :g :k

真係喎, 我個 msn 有四五個月冇 online 過,
:f 電聯會好 d :d

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 01:42 
離線
頭像

wwwray 寫:

你又玩咸野? RT 定 FOT 呀? :-n06 :-n06

我的 60 吋 Community Tank 紀錄
viewtopic.php?f=5&t=66429

JazZ Cafe - 水族主題的蒲點
viewtopic.php?f=9&t=56663

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 01:44 
離線
頭像

大猩猩王~, 你anytime得閑就call我啦... 反正咁近... 只要我在屋企就ok... ^^

wwwray, 玩咸野咁刺激?!? 等你好消息!! :b

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 01:44 
離線
頭像

GWU 寫:
Andy Kong 寫:
新景詳情可能不便透露,但可否講下現構思會用什麼作主題草?

我靜靜話你知呀,靈感來自大自然,草就有水草啦!莫絲啦!青苔啦! 你去D有樹,有水,有石既山澗,就會見到架啦! :d

大師,你知我資質低,就唔好講到咁深啦,睇左久也幾次都唔明喎,放多 D 料啦! :-n05 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2008-03-21 01:46 
離線
頭像

keisuke, 多謝.... 你個景又進展成點呢??

[email protected], 多謝.... :-n05

optimus prime , it worth about half year to be complete...

Andy Kong, 你咁忙... 有時間親自慢慢同你分享.....:a

大猩猩王~, 咩事姐?? 你重要唔要木呀??

有料索,唔忙唔忙,你等我電話喎! :-n06 :-n06

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 48 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :