水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-04 18:03

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 32 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-31 23:43 
離線
頭像

正!!!
果然係no.1!!!
save 落部腦度做參考先...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-31 23:51 
離線

好靚!祝你個名,在未來可以刊登在summany之中啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-03-31 23:51 
離線
頭像

師父級即是師父級!出本書吧!我一定買!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 00:03 
離線
頭像

Andrew Wong兄 : key point 就係 ............. 睇多些人地不同的作品,再用自己手上資源去做,就係咁........ 已經完成一大半啦。當然你要對你自己的草有一定認識先去構圖。

ADA's conference 應該好貴喎,不過佢地真係好有料,所以可以貴0的都得,而我只可以同大家一齊分享心得咋喎........ :)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 00:07 
離線

Thank you for your advice. "自己的草有一定認識先去構圖" I think this is the hardest bit. not only grow but also need to design !

As I always said "keep trying, keep dying & keep buying !!"

See you in "ADA competition " (ha ha ha I am just kidding ! You can, for me still a long way to go !)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 00:32 
離線
頭像

"用自己手上資源去做" - 當然你睇完別人的創作後,自己會特然心想出去搜籮差不多形狀的石,差不多長度的沉木,同一系列的草去做番一個一模一樣的景,咁又好似意思不再。

但係如果可以用番依家手上的材料,用一個唔係平面的角度去諗(前中後高中低),用一個唔係單色視野去睇(淺中深色),葉狀太相似的,就最好唔好放係一齊,再加上人地的構圖已經有好多變化啦..........

"對你自己的草有一定認識先去構圖" - 我相信人地可以用珍珠草種到一個又綠又大的球狀,而自己種的都係黃黑黑的 ........ 咁已經唔可以用自己的草去做他人的景。

好似講左好多野,大家唔好介意

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 01:21 
離線
頭像

:o 真是[靚]字!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 05:25 
離線

wayne兄的景,果然是別具巧思啊!很有自己的style :-n01

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 21:51 
離線
頭像

very good ar
very professional.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 22:05 
離線
頭像

一個字 ----- 正 !!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-01 22:57 
離線
頭像

再次多謝咁多位.............

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-02 09:32 
離線
頭像

Wayne Hing,

Very very good and impressive. I like the way you record the evolution of your aquascapes. And I like the names as well! I surely learn a lot from you.

Thanks for sharing!! :-n06

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-02 10:40 
離線
頭像

sean 兄,好多謝你都有睇我o的草圖呀。
講真呀,我係一個 programmer , 唔係 designer, 所以 creative 依家野就真係有限公司,真係獻醜啦

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-05 17:03 
離線

太厲害啦~ so cool~ I wish I can have half of your design skill~
that's too beautiful~ if I have money~ I must HIRE you to do my tank~ you are so professional~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-04-05 19:15 
離線
頭像

wayne 寫:
sean 兄,好多謝你都有睇我o的草圖呀。
講真呀,我係一個 programmer , 唔係 designer, 所以 creative 依家野就真係有限公司,真係獻醜啦

我覺得wayne 兄實在可以做一個專業

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 32 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :