水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 01:04

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 15:48 
離線

有冇人用在化工原料鋪買的氯化鉀(KCL)啊?
我曾經問過一間化工原料鋪但係佢話要買五十磅,係唔係真係要買咁多!有冇人知道那裏可以買小些呢?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 15:58 
離線
頭像

我幫找到這些資料
http://www2.aqugrass.com/phpBB2/viewtopic.php?t=817&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=KCL

引言回覆:
VAN兄:
今天到了荔枝角道, 找到了一間賣化學醫藥用品的公司, 賣了一枝 1 KG 裝的 KCL, 只要 HKD50 元咋, 和朋友分開來用, 每人500g 都只是25 元, 開了枝 1.25公升的溶液, 每十公升水加 1 ml 的 KCL 溶液, 就有20.96 ppm Potassium 的分量, 我 150 升水, 每天會落 2-4 ml..

地址係 荔枝角道 134 號附近, 即 金鳳餐廳向深水土步方向, 行多一, 兩個街口就到, 是一間很乾淨企理的店, 很像辦公室的.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 16:04 
離線

唔知有冇網友能夠提供一幅地圖呢?

因為我都去找過!但係都找唔到同我真係唔係咁識那頭的路啊!
而我問過那一間係返觀塘瑞和街市的很簡陋的鋪子啊!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 19:12 
離線

KCL for what kind of usage ?

Is it good for Grass ?

Please give suggestion.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-07-31 23:14 
離線
頭像

fung,
why not seach "荔枝角道 134" from http://www.centamap.com/cent/index.htm

it is easy to go....just 10 mins walk from FS. It is on your right hand side (face toward Sham Shui Po) on Lai Chi Kok RD.

if U still can't find it, PM me for the map.

greengreen,
of cos' KCL is good for grass.
Try to search "KCL"
U will find many useful information (related to "greengreen") =P

cheers!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-08-01 00:45 
離線

Dear Sir, How about the Cl (Chlorine in ppm) state in the water after the K disolve. Is that the Cl will keep on below 0.5ppm. Did you add the acid to balance the pH, cause the Cl should make the pH higher.
p.s. pool water in 1ppm
drink water keep 0.6ppm or less
koi pond less then 0.1ppm
how about aquarium?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-08-01 15:06 
離線

KCl can be found at supermarket~ :a
It's the main ingrident of the product "Nu-Salt" (the salt subsitute for people who cannot consume sodium because of their health conditions) I found it easily in Vancouver's supermarket, and I think HK's should have it too.
The product might contain things like "tar-tar favour" etc...but my fish never complains about it... :c

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-08-01 20:49 
離線

真係好多謝各位網友的回覆啊!
尤其是Bird Nest兄!但是我都是唔想勞煩Bird Nest兄先!我想再去多次試試啊!
然後就唔該Winz提供了一個地圖給我啊!
但我想問問那間鋪係唔係地鋪來嫁?而營業時間係幾點至幾點呢??

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-08-02 01:11 
離線
頭像

地址係 荔枝角道 144-146地下, 永興醫藥化學,是一間很乾淨企理的店, 很像辦公室的.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 9 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案