水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-09 09:33

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 4 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [問題]風扇火牛
未閱讀文章發表於 : 2002-10-21 11:53 
離線
頭像

基於安全原因, 我想以12V 既電腦風扇仔為蝦缸仔降溫, 唔知有冇風扇仔專用火牛呢? (當然唔係電腦k屎D火牛啦), 邊度有得賣呢? 幾銀個?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-10-21 11:58 
離線
管理員
頭像

冇話專唔專用o個喎, 大多數都係用個o的可變輸出個o的牛仔, 平o既都係線圈牛, 如果質量唔好, 都係會發熱, 之前選擇都好似有報告話會溶添.
用電子牛就會好o的, 輸出都很穩定, 不過貴囉, 可以去鴨記華輝睇下, 百幾二百蚊個o架. 之前係 買賣區都有人放過, 不過都係要diyo既.. 去看看吧.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-10-21 12:28 
離線
頭像

鴨記 新昌 12V 5A 電子牛 $80 , 25 把 .18A 既風扇都夠力呀 ~~ :)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-10-21 23:38 
離線
頭像

thx 咁多位, 其實我係未雨綢謀, 打算初年俾蝦光仔降溫的, 這段時間我會仔細研究一下, 如果係鴨記塭唔到岩心水既, 還是打算用個220v 既算數了, 畢竟多個牛, 又多d線, 攪到好多野咁.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 4 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案