水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-15 05:13

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2002-06-11 21:45 
離線
頭像

在百佳睇到一個小型冰箱,衹售約400 元,唔知可唔可以做魚缸的水冷。
:j :j

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-06-11 22:18 
離線
管理員
頭像

要看你怎樣改裝了, 都是用致冷晶片的設計. 不過如果要自己改裝, 何不直接買 海利那個迷你水冷喔.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-06-12 12:11 
離線
頭像

唔知道有無人對國產海利有何評價?我始終未有太大信心, 歐洲水冷價錢貴成倍以上, 不過電器產品, 弄不好會火燭!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-06-12 12:36 
離線
頭像

放心啦!海x的質素絕對好過意大利貨!而且香港有代理,有問題香港政府都會charge佢啦!
而且現在很多日本牌子的電器都是祖國造的了!衰就只是我們不懂那種牌子好那種牌子不好吧了!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2002-06-12 14:11 
離線
頭像

simon 寫:
在百佳睇到一個小型冰箱,衹售約400 元,唔知可唔可以做魚缸的水冷。
:j :j

請問有冇知道邊度有D更平??
我個tank細,DIY反而好用D!! :-n06 :-n05

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-06-12 14:39 
離線
頭像

還沒有找到啊!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-06-12 20:00 
離線
頭像

>放心啦!海x的質素絕對好過意大利貨!

I 100% agree with it. I have a C260, and it only require occassional removal of dust on the air intake, otherwise, zero maintanence, and 100% performance.

>我個tank細,DIY反而好用D!!

Forget about DIY chiller, I have never seen any DIY solution gets any close to performance of real chiller. Most DIY solution require excessive maintanence, not exactly cheap, poor performance, unstable, and some do more harm than good.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-06-14 00:53 
離線
頭像

Macbrush 寫:

>我個tank細,DIY反而好用D!!

Forget about DIY chiller, I have never seen any DIY solution gets any close to performance of real chiller. Most DIY solution require excessive maintanence, not exactly cheap, poor performance, unstable, and some do more harm than good.

其實DIY不會差過街買的,睇日本人o個o的功力就知,
最近我do參考o左一D台灣討論區,雖然不是用冰箱,
不過佢地有用其他方法,仲話效果不錯tim!!
末試過又點知唔得呀,人地唔得唔等於自己唔得.
唔得咪試到得,何況街買o個D聽人用過都唔係好得去邊.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-06-14 01:19 
離線
管理員
頭像

如果有足夠器材和知識, diy 可能真的更符合所需, 不過如果以致冷晶片雪櫃做水冷, 第一個條件, 就是儲水和導管的物料問題. 有時diy 的成品, 實現滿足感的作用會大過實際所需.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-06-14 01:38 
離線
頭像

I think DIY chiller can be achieved, Since thermoelectric cooler(致冷晶片) is commonly used as CPU cooler.
The following 環保電子恆溫箱(http://www.hi-point.com.tw/product/q-tech.htm) is using a 60w FE cooler. So I think DIY chiller is possible.
There is some information about FE which maybe useful for the people who are interested in DIY a chiller.
http://benz.nchu.edu.tw/~s8239040/peltier.html
http://business.net.tw/tande/hotelectricity.htm
Besides, you may find those infomation from Internet very easily.

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 10 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案