水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-30 13:48

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2012-04-27 00:56 
離線

附加檔案:

附加檔案:
http://item.taobao.com/item.htm?id=3166323500

缸容量制冷范围为30升以下水体基本可以满足需求,如果是50升左右的鱼缸可以用功率200瓦制冷机。

整机尺寸:22.5*18.5*15CM

PS. 我唔我賣廣告!!
我只係想平平地買個小型水冷姐 :x

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-06-30 00:23 
離線

我用緊...哈哈...個提手我拆咗...改咗兩把風扇...改咗風道...內置電子式火牛...焊接麻麻...重新補焊...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-06-30 21:11 
離線

師兄:
好唔好用?
既然師兄拆開補焊,
有無內部照片睇下!
Thanks!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-07-02 12:23 
離線
頭像

如果係淘定,記得順便定多10塊8塊致冷片隨時更換,會平好多.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-07-06 16:31 
離線

咁幾錢呀不如一齊買平分運費

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-07-07 02:06 
離線

我上淘寶看過有幾種貨色,由二百幾至五百幾,都唔知有無功率分?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-07-18 16:16 
離線

深之都有得賣,分別是$675及$475用香港插蘇

DIY CO2 (檸檬酸+小蘇打)每秒2粒
電子水冷。 28-29度
暖管 22-23度 (停用)
角螺x7 黑線飛狐x2 燈魚x9
水榕,矮柳。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-08-14 21:42 
離線

http://item.taobao.com/item.htm?id=16131891079

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-04-08 01:01 
離線

chanyinnam 寫:
我用緊...哈哈...個提手我拆咗...改咗兩把風扇...改咗風道...內置電子式火牛...焊接麻麻...重新補焊...

Ching,
請問你覺得可用嗎,我現在用緊海利130a(3年左右),但很嘈 :( :o
所以都考慮緊這些半導體水冷機。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-04-08 08:30 
離線
頭像

12寸以下應該都可以既,都算靜。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-04-16 03:05 
離線

我都諗緊買...我24吋....唔知夠唔夠力....!!又驚用電太勁...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-04-25 07:54 
離線

sonnybird 寫:
http://item.taobao.com/item.htm?id=16131891079

呢部好似好細部
係咪制冷

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-04-25 09:39 
離線
頭像

gap421 寫:
我都諗緊買...我24吋....唔知夠唔夠力....!!又驚用電太勁...

我10寸缸開20分鐘停20分鐘左右,即係一日著12小時,一個月就係360小時x70w=25,200w, 除一度電1000w,即係每個月25.2度電左右,即係每個月25.2x$1.045=$26.3. 不過你24寸實唔夠力,我買時都考慮過用響另外一個大缸度,當面問過店主,佢話叫我試下大一個型號(兩塊制冷片),但係我有個海利仔用緊,所以無買,吹水期間講到體積問題,佢話其實可以將兩塊制冷片裝入這個細型號的機殼入面,只不過大舊D看起來抵食D咁解,入面都仲有7成空間的,以上純粹分享。有錯勿插。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案