水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-30 13:35

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2011-09-15 09:40 
離線

Grass tank師兄,點set25度開?thx

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-09-15 22:43 
離線

首先按set鍵不放超過3秒, 出現HC 時, 再按set 鍵, 再按上下鍵 出現C=制冷 H=制熱, o廿當然熱天係c制冷啦, 冬天就H制暖. set 左制冷或制熱後, 就set 溫度.

第二步要溫度校正(即係個sensor), 一樣係按set鍵3秒唔放, 進入memu 用上下鍵至出CA按set, 再按上下鍵調正溫度.

第三步要一樣按set3秒, 用上下鍵至出現 D , 再按set , 用上下鍵設定幾多度, 01 即相差一度囉.

第四步, 按set一下, 你見左面小紅燈會落左下面, set燈著左, 出現溫度數字, 如果係想設定 26度開機25度關機, o廿set 25度就得架啦.想幾多度開幾多度關, 就一樣o廿做啦.

好容易, 希望幫到你 :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-09-17 20:58 
離線

明白了,唔該你 :cry:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-07 23:13 
離線

小弟想請問邊位師兄可以PM保羅水族的联絡电話或方法!因為係依個網PM左佢好耐都無回覆 :embs:
因為要急用,請有心人幫忙!謝謝 :cry:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-08 01:39 
離線

想知詳細個水冷點SET, 其實只係睇佢個溫控說明書, 跟翻型號就有DOCUMENT

http://www.willhi.com/wenkong.htm

我見淘寶水冷通常都係呢個model: WH7016C
http://www.willhi.com/Documents/WH7016C产品说明书.pdf

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-08 12:05 
離線

吾該師兄,不過小弟睇吾明線路图!同埋我想將溫控接駁一個插頭比电水冷又要点駁电線呢!最好大大們post的溫控背面图比小弟( 电工白痴 )一看!感激!!!

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-14 05:01 
離線

ok Thx

最後由 JLM 於 2012-04-11 22:19 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-18 00:39 
離線

其實地方都佔唔小....怕唔怕佢餾水??

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-04-22 20:24 
離線

Grass Tank 師兄
請問那個排圬口有什麼作用,會不會漏水,及又看不到有塞塞住,請指教。

DIY CO2 (檸檬酸+小蘇打)每秒2粒
電子水冷。 28-29度
暖管 22-23度 (停用)
角螺x7 黑線飛狐x2 燈魚x9
水榕,矮柳。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2013-08-08 07:29 
離線

請問24吋魚缸得吾得、香港有得賣嗎?谢

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :