水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 01:28

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2011-04-20 14:03 
離線

香港鴨記好貴...要兩舊水...
有無c hing可以話我知邊道買有得平d?
如果要返大陸買, 有無地址?
我喺華強都唔覺有...

[除了淘寶等拍賣網]

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-04-20 20:06 
離線
頭像

師兄~
水腳都係返到啦, 萬一壞左你又要返多大陸一鑊..
除非你日日上大陸啦..

我見上網買現成果d都要180..
係鴨記買二百幾咁囉.....

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-04-21 01:35 
離線

我住天水圍
上大陸,來回車錢都係廿幾蚊...
同出鴨記差唔多...係用多幾個字車程囉...
不過就真係唔知邊度有得買...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-06-05 01:46 
離線

因為我個CL280溫控傻傻地, 我唔想又唔識攪DIY外置溫控, 最後係淘寶買左個現成既, 佢講明可以比冷水機用, 一樣有內置索制(繼電器), 有Ching 話如果唔加索制, 水冷開關機功率咁大, 直接用個溫控駁個溫控好快會打柴, 寧可信其有。

尋日開始用, 27度著, 23度熄, 暫時都覺得幾準同無大問題, 最重要係仲平過DIY一截。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-07-18 12:25 
離線

phoenixfish 寫:
因為我個CL280溫控傻傻地, 我唔想又唔識攪DIY外置溫控, 最後係淘寶買左個現成既, 佢講明可以比冷水機用, 一樣有內置索制(繼電器), 有Ching 話如果唔加索制, 水冷開關機功率咁大, 直接用個溫控駁個溫控好快會打柴, 寧可信其有。

尋日開始用, 27度著, 23度熄, 暫時都覺得幾準同無大問題, 最重要係仲平過DIY一截。

請問師兄買咗邊款溫控? 可唔可以講黎參考下...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-07-29 00:34 
離線

鴨記 80-150蚊的都有去多幾間睇吧 :|

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-07 23:29 
離線

去鸭記見到有幾款,大多數差不多功能!但小弟不是电功人才,當我去問店員啲电線点駁法?佢地更加吾知店鋪show出黎既係“溫控器“添!
順便請問有無師兄可以介紹“溫控器“後面点樣駁線(小弟完全吾識睇电子\电路图)!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 7 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案