水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 13:13

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2010-07-24 22:20 
離線

如果用有3條導熱管的散熱器用於8A致冷片夠用嗎?
如果唔夠的話,4條導熱管夠嗎?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-26 12:25 
離線
頭像

I use 6A 致冷片, 4條導熱管 (Left 2 + Right 2), the heat sink is gentle warm only.

Of course, it's better to have the large heat sink, Buffalo ($60) in New Golden Centre is recommended.

圖檔

店名: 不詳 (專門店頂樓只得一間)
地址: 新高登電腦廣場 頂樓
地圖: http://goo.gl/maps/Ag7N

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-26 14:39 
離線

Triuo 寫:
I use 6A 致冷片, 4條導熱管 (Left 2 + Right 2), the heat sink is gentle warm only.

Of course, it's better to have the large heat sink, Buffalo ($60) in New Golden Centre is recommended.

圖檔

我8A及10A的致冷片都係用佢, OK啦, $60蚊放係門口, 老闆說已經唔係剩好多

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-26 18:58 
離線

goldenfish74 寫:
Triuo 寫:

圖檔

我8A及10A的致冷片都係用佢, OK啦, $60蚊放係門口, 老闆說已經唔係剩好多

你用係幾多L水?降到幾多度呀?結唔結到霜?
如果廿幾L水可唔可以去到24-26呢?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-27 02:42 
離線
頭像

你用係幾多L水? 12" (6A)
降到幾多度呀? around 5 degree
結唔結到霜? No tried
如果廿幾L水可唔可以去到24-26呢? Not think so. may need 2

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-27 13:38 
離線
頭像

圖檔

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上