水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-27 22:24

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-07-18 22:26 
離線
頭像

平日高溫到30度...想學各位師兄弟咁整電腦風扇又唔想整電腦火牛...太大舊!!!

所以..就有個諗頭...大家唔知有冇發覺usb 好多風扇...我今次就用落我的草缸到..
1) usb 風扇...$18-$20
2)usb 火牛....$10..
3)usb 伸長線...

今晚實驗過...3 個鐘...30c>26c....(溫度要減多少...我相信要留心水既對流!!)

咁簡單...仲想點.....哈哈!!!

p.s.唔識上傳圖添.....

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-10 08:54 
離線

咁咪要放係電腦旁邊... 有難度

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-10 10:56 
離線

Sky_Leaf 寫:
咁咪要放係電腦旁邊... 有難度

唔需要, 因為樓主用 "2)usb 火牛....$10.."

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-10 11:05 
離線
頭像

USB $10 火牛質數好參差, 多D留意下伯有無問題.
唔想用電腦牛,可以買AC版本既風扇, 鴨記有售

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-05-07 23:19 
離線

係好好的方法,簡單便宜方便

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 5 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上