水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 07:33

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-05-26 15:56 
離線

請問這把橫流扇夠唔夠力呢??
請問這把橫流扇夠唔夠力呢?? 最多可以降到幾多度呢??
魚缸size W60×D30×H36cm
圖檔

圖檔

現在用魚街4頭風扇只可降到1-2度!! :cry:
(只可keep到27度左右)

圖檔

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-26 16:56 
離線

橫流扇HOW MUCH?
4頭風扇HOW MUCH?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-26 17:41 
離線

蛤蟆b 寫:
橫流扇HOW MUCH?
4頭風扇HOW MUCH?

魚街有得賣好似有3款型號($2xx) 基本型/ 加長型/ 強力型
/ yahoo拍賣($1xx-$2xx)都有!!

4頭又嘈又唔係好得(魚街以前買$95)!!
想買但唔知夠唔夠力可以降到幾多度呢(成$1XX)??

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-31 01:35 
離線

無人用過?? :?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-05-31 13:55 
離線

當你了解都魚缸風扇係咩原理令都水温下降,你就會知道魚缸風扇無特定可以降幾多度啦...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-13 02:52 
離線

onduty 寫:
當你了解都魚缸風扇係咩原理令都水温下降,你就會知道魚缸風扇無特定可以降幾多度啦...

可唔可以詳細d講解呀 :?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-06-15 15:48 
離線
頭像

Unlike chillers, blowing fans reply much on the room temperature. In my experience, blowing fans can cool down by 3-5c below the room temperature. For chillers, it's just a mini air-conditioner. If you set the temp to 24c, the chiller will continue to run until 24c is reached.

Lighting: 12:00pm-9:00pm
CO2: 2+ bubbles/sec
ADA Amazonia New

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-01-05 21:12 
離線

對我o黎講~100%無用~~

已經好熱~~再用風吹~~o的水蒸發得仲快~~如果你屋企無開窗~o的氣無得走~~搞到成屋o的牆潮濕發霉...

信唔信就由得你~~~我係過來人~~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章