水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 07:15

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-05-24 19:04 
離線

都可以話差不多價錢.我有火牛多,又唔使錢咁就平過水冷.
不過都ok的,前兩天真係好熱都keep到26度.
水冷全新1200到啦,水冷片連溫控我用了600幾咁上下.火年唔使錢.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-22 21:02 
離線

我個缸淨係降咗2度,我缸有40公升水,係咪有問題呢

昨日買水溫29度降至27度,但都降唔到25度喎

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-08-26 17:09 
離線

jackie57 寫:
我個缸淨係降咗2度,我缸有40公升水,係咪有問題呢

昨日買水溫29度降至27度,但都降唔到25度喎

40公升水係唔係包括濾筒, 如濾筒大最少都有10公升, 所以計算水量唔好只係計缸容量

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-01-11 01:21 
離線

只係O個間鋪賣得貴O者~做個樣好少少~~細部少少就賣到貴一貴~~我有次行過都有睇到~~睇完之後~佢講O左價錢我睇~~我就行前幾間鋪買O左部海利了~
而家好想買多部~

唔知度~~水冷串聯~~會係點O既呢??

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-03-25 00:44 
離線

好似魚街電器鋪無咗喎! 請問C兄邊到仲有這款水冷買?
請告知小弟. :embs:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-07-08 10:53 
離線

左淘X人仔118 :embs:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-01 23:06 
離線

魚街電器店已結束,這也正常也是好事。因他賣的東西很貴,轉一轉手賺很多很多,像450元的水冷,淘寶也有售賣。單水冷125人仔,連火牛170元人仔,加溫控加60元,便宜得多。該水冷必須用12v及10A以上火牛,電壓120W

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-08 08:58 
離線

師兄, 我都啱啱買左....但完全唔識install, 可否指點一下~~~
thx~~

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-09-11 05:24 
離線

將濾桶出水喉駁到水冷入水口,水冷出水口則駁入魚缸(也可用潛水頭代替濾桶接駁)。至於電線方面,將水冷電線依正負極接駁到火牛的DC出口,火牛電源線接駁到溫控的制冷位,將溫控感應頭放入魚缸水中,然後通電,依照溫控說明書調較溫控便可。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-05-22 02:18 
離線

ching 部水冷寧靜嗎?最怕佢嘈...
你買果部同YAHOO果部有咩分別?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :