水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-05-06 18:52

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 39 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2010-06-21 16:06 
離線
頭像

sfn8178 寫:
今天買了—個回來試試95元,講真30吋缸暫時覺得效果好像一般 :beated: 、無鹵仔的擴散面那樣闊,18吋高好像照唔到缸底 :embs: 唔知有無其他師兄試過?

請參考我的測試報告 :razz:

http://www.aqugrass.com/phpBB3/viewtopic.php?f=29&t=163356

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-06-23 09:03 
離線

pekingman 寫:
我公司係灣仔旋記附近

請問旋記近邊?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-06-23 09:37 
離線
頭像

Google 幫到你 :grin:

http://maps.google.com.hk/maps?hl=zh-TW&ie=UTF8&ll=22.276717,114.171043&spn=0,0.003439&z=18&brcurrent=3,0x3404004bfd731ce7:0x82db136932b588ce,1,0x3404004c435d4ad9:0x6e0e524894ae1a66&layer=c&cbll=22.276653,114.171141&panoid=BjM5sNu0Cd7I618cjPvYIw&cbp=12,343.76,,0,-0.76

門口有一個 PAR38 安裝在天花.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-10-31 22:12 
離線
頭像

對唔住!我覺得你不如唔好開燈,因為開左=冇開 :somad:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-11-24 00:28 
離線

好難搵...

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2010-11-25 13:08 
離線

pekingman 寫:
cop27_sw 寫:
好似唔夠光哦!同埋d电線周圍飛亂過亂世佳人 :o
太監騎馬,即係無X用?

用角鐵自己整個架出黎差唔多啦..
因為我d電線係曬電架到, 所以米好多線囉...
加上又多器材呢~

影相出黎米唔夠光囉
但係睇到現場你米見到超光囉..
都話..用佢水草都可以同HQI一樣有泡(HQI新買返黎果時..)

太監all尿先係"無銀用"
太監騎馬...係"無卵得頂"

太監騎馬...係"無卵得頂"呢句正呀 :clever:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-03-28 00:39 
離線

請 問 個 缸 24" x 12" x 14" 係 咪 一 個 就 夠 :?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2011-03-28 11:55 
離線
頭像

我自己用PAR38用左接緊一年
純個人感覺,

優點:
(1) PAR38既火數計法...係HQI既一半, 例如,用HQI 150W先夠既, 用PAR38用75W
(2) 無HQI咁熱
(3) 平,我100L水用三支PAR38都係三百蚊,比HQI同LED平

缺點:
(1) 照射角度不及HQI
(2) 唔夠LED咁凍
(3) 無超白光, 但有6500K

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2012-03-03 09:15 
離線

dangerous

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 39 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :