水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-29 12:47

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 112 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456 ... 8  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-01-04 23:24 
離線

老師鮮師 寫:
ryan5k2000 寫:
I am using the same 燈架 with Karu, can the 燈架 afford 2x Acradia???
can I also have the length of ADA & Acradia tube??

我唔知Karu用邊個燈架, 所以答唔到你.
Acradia T8/15W係歐洲規格, 長度=437.4mm.
ADA T8/15W係日本規格, 長度=436mm.

thx, it should be Dazs 原裝個 SUPERLIGHT 燈架
I think should be ok la... 15W, length seem ok too

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-05 00:10 
離線

ryan5k2000 兄, 請不要誤會, 我沒有Dazs燈架,
只是我正打算開個18"缸, 正在頭痛燈嘅問題,
不過你個燈架改得幾靚喎!
可唔可影Detail D分享下? :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-05 10:10 
離線
頭像

Karu 寫:
你個燈架改得幾靚喎!
可唔可影Detail D分享下? :grin:

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-05 11:09 
離線

老師鮮師 寫:

hahaha, my 燈架should be same as yours~~

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-05 12:08 
離線

Thank you ar!
又學到嘢! 8-)

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-06 17:45 
離線

Dear 老師鮮師,

I am using a JBL 15W T8 Solar 9000K, costs HK$138. Could you please test it as well?

Thanks,
bjw2001

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-06 21:20 
離線

JBL 15W T8 幾錢支 ? 叫老師特登買支做Test好似唔係咁好.
我反而想知老師大約幾耐換一支ADA/Arcadia ?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-06 21:47 
離線
頭像

Karu 寫:
我會每季測一次流明, 如果太低就換, 暫時用左半年, 流明值無變. 有新數據時再update大家. :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-08 10:56 
離線

老師鮮師 寫:
Karu 寫:
我會每季測一次流明, 如果太低就換, 暫時用左半年, 流明值無變. 有新數據時再update大家. :grin:

好PRO 呀~~~~
:grin:

FS 邊間買TUBE 會齊貨D 平D架???

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-08 12:46 
離線

想請教老師,
如果30w t8管用了36w的philip電子牛有無問題?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-08 13:20 
離線
頭像

booyim 寫:
想請教老師,
如果30w t8管用了36w的philip電子牛有無問題?

根據Philips的數據, 其電子牛可支援到32W既 lamp power, 所以T8/30W一定無問題.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 01:50 
離線

老師鮮師
搵左成條FS都唔係好見有ADA支TUBE
PHILIPS 6500K 既話, OK唔OK呀??

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 09:43 
離線
頭像

老師鮮師

How come? 有冇去卡x問過? 佢地叫水草管的.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 10:53 
離線

老師鮮師 寫:
老師鮮師

卡X在那裡?? 找不到喔

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 11:18 
離線
頭像

老師鮮師 寫:
老師鮮師

卡X在那裡?? 找不到喔

魚街176.

最後由 老師鮮師 於 2009-01-10 17:07 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 112 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456 ... 8  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :