水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-04-28 01:18

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 112 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678  下一頁
發表人 內容
未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 11:54 
離線

老師鮮師 寫:
ryan5k2000 寫:
老師鮮師 寫:
老師鮮師
搵左成條FS都唔係好見有ADA支TUBE
PHILIPS 6500K 既話, OK唔OK呀??

How come? 有冇去卡x問過? 佢地叫水草管的.

卡X在那裡?? 找不到喔

魚街176.

philips 原來係唔掂??
:somad:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 12:16 
離線
頭像

老師鮮師 寫:
老師鮮師 寫:
老師鮮師

魚街176.

幾多watt?

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 12:18 
離線

老師鮮師 寫:
老師鮮師 寫:
老師鮮師 寫:
老師鮮師

魚街176.

幾多watt?

15W lot of shop selling

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 12:23 
離線
頭像

Philips係冇出過T8/15W/865的.
你找到既6500K係765, 不合照水草的. :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 12:29 
離線

老師鮮師 寫:
Philips係冇出過T8/15W/865的.
你找到既6500K係765, 不合照水草的. :grin:

佢寫係AQUA SKY
但係又冇寫係唔係765
個HOLDER 有話
"allows fish and plant to be seen in light conditions like those of their natural environment..."
:cry:
又唔O岩呀??

http://miru.com.tw/shop1/goods.php?id=926

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 12:50 
離線
頭像

佢寫係AQUA SKY
但係又冇寫係唔係765
個HOLDER 有話
"allows fish and plant to be seen in light conditions like those of their natural environment..."
又唔O岩呀??

http://miru.com.tw/shop1/goods.php?id=926
香港行貨沒有引入過Aqua series, 你條link係響台灣的.
如果你在香港找到, 麻煩告知那裡有售, 我都想買一支測試. 謝謝.

PS, 這管小弟在上年(08)四月份已介紹過, 但香港找不到, 所以冇下文.

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

最後由 老師鮮師 於 2009-01-09 12:59 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 12:58 
離線

老師鮮師 寫:
佢寫係AQUA SKY
但係又冇寫係唔係765
個HOLDER 有話
又唔O岩呀??

香港行貨沒有引入過Aqua series, 你條link係響台灣的.
如果你在香港找到, 麻煩告知那裡有售, 我都想買一支測試. 謝謝.

我記得好似叫迪士尼呀~~~"係收銀傍有放"
仲有間好近孔雀魚伯伯架, 同一邊, 前少少就搵到...
名唔記得,不過就放到好入

等我搵搵你個POST先

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 13:01 
離線
頭像

好一於去迪士尼找找看...thanks. :grin:

等我搵搵你個POST先

Sorry 我當時個account唔係叫老師鮮師. :coldlaf:

最後由 老師鮮師 於 2009-01-09 13:12 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 13:12 
離線

老師鮮師 寫:

等我搵搵你個POST先

好一於去迪士尼找找看...thanks. :grin:

等我搵搵你個POST先

Sorry 我當時個account唔係叫老師鮮師. :coldlaf:

:twisted:

咁, 仲有冇條LINK 可以比我睇睇...
8-)

咁我仲買唔買ADA TUBE 好呢... :helpless:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 13:19 
離線
頭像

咁, 仲有冇條LINK 可以比我睇睇...
8-)
沒有bookmark到.
其實只係問有冇朋友知道邊到有得賣依支光管及post左Philips條link
(你可以去google search philips aquasky 就找到)
more info.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 13:25 
離線
頭像

咁我仲買唔買ADA TUBE 好呢... :helpless:

我相信ADA 會平過Aquasky, so ADA is better.

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 13:28 
離線

老師鮮師 寫:

我相信ADA 會平過Aquasky, so ADA is better.

支AQUASKY 大約$90 呀~~~~
差唔得遠~~ 哈哈

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 13:30 
離線
頭像

差唔得遠~~ 哈哈
ADA $80, 10蚊之差. :helpless: 自行決定啦. :grin:

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-09 13:33 
離線

老師鮮師 寫:
差唔得遠~~ 哈哈
ADA $80, 10蚊之差. :helpless: 自行決定啦. :grin:

期待你的測試~~~
加油

回頂端
 個人資料  

未閱讀文章發表於 : 2009-01-11 23:12 
離線
頭像

更新圖片.
之前的圖用了Footcandle (FC)做單位, 因與我們常見的Lux 數值不同, 所以從新拍照及上載.

有舊圖的朋友可以用公式轉換到Lux. (1 fc = 10.76 lux)

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 112 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

前往 :