水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-06-16 15:51

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [分享]恆x的野生鲷;
未閱讀文章發表於 : 2002-08-25 22:36 
離線
頭像

今天大出血, 除了買了CO2和錶頭, 更買了好些魚魚. 由其是恆x的野生鲷,真的是公主嗎??

以下都是特價魚, 買回家見光才發現好像不太健康tim... 但尚且活潑 uptil now!

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-25 22:49 
離線
頭像

I really like 發記紅尾 :-n01
And how about 日本城杯杯$6....真的可以成為雕魚的家嗎

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-25 23:01 
離線
頭像

Wonderbee: 哎呀. 我的紅尾不知為何只會躲藏, 2天來只見他4次. 其他的魚們表現則較大方.

日本城杯杯$6: 哈哈哈..... 我不知道啊~~~ 其實我是新手, 不知能否用此代替鲷罐呢, 搞笑而已.

請問有人可以告訴我有何不同呢???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-25 23:09 
離線
頭像

好像是.....但是不確實.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-25 23:18 
離線
頭像

Bird Nest,

OH..咁如果你發覺D"雕"願意入住你那"$6蚊級的家",就記得上黎報料喎,因為我見個杯隻色好過D短雕罐又平D,如果掂的話我都整返個裝飾下嘛 :-n05

另外,我想八下你為何要買CO2用品,我睇你D相都有種開草,個D樽及錶頭你之前冇咩,難道壞了? :-n24

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-25 23:19 
離線
頭像

夏候兄......這條應係一條公主母魚~!
Bird Nest.如果唔入$6 杯唔緊要,去花虛買就可以,都係咁上下$$$,呢種 d 鯛一定入~! "橙紅色小花盤"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-25 23:38 
離線
頭像

wonderbee: 好呀, 一定通知大家! Co2 system, 因為我一向只是用DIY CO2, 今日決定在水x店放低了多少o羅.

wayne: Good idea bor!!!!!! I never think about it tim?! 其實係咪一定要橙色d鲷先種意呢???

另外請問養公主有乜心得呢, 是否遲d(唔死的話)養養下就會轉色呢???

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-25 23:52 
離線
頭像

Bird Nest 寫:
wonderbee: 好呀, 一定通知大家! Co2 system, 因為我一向只是用DIY CO2, 今日決定在水x店放低了多少o羅.

wayne: Good idea bor!!!!!! I never think about it tim?! 其實係咪一定要橙色d鲷先種意呢???

另外請問養公主有乜心得呢, 是否遲d(唔死的話)養養下就會轉色呢???

唔敢"很"定,不過我草缸同繁殖缸試過好多次,比兩種牠們,牠們只愛在橙紅這個繁殖,另一個只係要來睡覺~!
會轉色,不過野生鯛 d 色通常唔太多,轉極有限~!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-26 00:07 
離線
頭像

Wayne~ 寫:
Bird Nest 寫:

唔敢"很"定,不過我草缸同繁殖缸試過好多次,比兩種牠們,牠們只愛在橙紅這個繁殖,另一個只係要來睡覺~!
會轉色,不過野生鯛 d 色通常唔太多,轉極有限~!

" 不過野生鯛 d 色通常唔太多,轉極有限" 下? 原來咁架... ? 等我仲有d其望tim! :m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-26 00:31 
離線
頭像

會唔會橙色個種"鞋"身D呀,D卵容易生上去,所以D魚選擇橙色呢

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2002-08-26 02:34 
離線
頭像

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 11 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上